Terug naar Apple lost chaiOS-bug volgende week op met een update
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple lost chaiOS-bug volgende week op met een update

Door Laura Grootaarts19 januari 2018 10:042 min. leestijd0

Eerder deze week berichtten we over de chaiOS-bug: een linkje dat verspreid wordt via Berichten en dat je iPhone of Mac genadeloos laat vastlopen. Apple heeft nu aangekondigd dat de oplossing voor het probleem nabij is.

chaiOS-bug: update moet het probleem verhelpen

Apple heeft aangekondigd volgende week met een update te komen die de bug uit de weg ruimt, zo bevestigde het bedrijf tegenover onder meer Buzzfeed. Waarschijnlijk doelt Apple op iOS 11.2.5 en macOS High Sierra 10.13.3. Dit zijn de besturingssystemen die momenteel worden getest.

GitHub-pagina is offline

chaios bug

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

De problemen met de link werden eerder deze week ontdekt. Het ging om een linkje naar een GitHub-pagina, en zelfs als je er niet op klikte was het kwaad al geschied. Het ging namelijk al mis bij het genereren van de voorvertoning in iMessage, zoals je hierboven kunt zien op de schermafbeelding. Dit deed Macs en iPhones al vastlopen, en zorgde in sommige gevallen zelfs voor accuproblemen.

De specifieke GitHub-pagina is afgelopen woensdag offline gehaald en kan zodoende niet meer verder verspreid worden. Maar dat betekent helaas niet dat je veilig bent: de originele pagina is mag wel verwijderd zijn, maar er zouden zomaar kopieën in de omloop kunnen zijn Je moet dus nog steeds voorzichtig zijn totdat de volgende update beschikbaar komt. Wanneer het zover is, lees je dat op deze website. In het artikel Pas op: kwaadaardige link in de omloop lees je hoe je op dit moment problemen voorkomt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar