Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van


Lees verder na de advertentie

Eerder deze week berichtten we over de chaiOS-bug: een linkje dat verspreid wordt via Berichten en dat je iPhone of Mac genadeloos laat vastlopen. Apple heeft nu aangekondigd dat de oplossing voor het probleem nabij is.

chaiOS-bug: update moet het probleem verhelpen

Apple heeft aangekondigd volgende week met een update te komen die de bug uit de weg ruimt, zo bevestigde het bedrijf tegenover onder meer Buzzfeed. Waarschijnlijk doelt Apple op iOS 11.2.5 en macOS High Sierra 10.13.3. Dit zijn de besturingssystemen die momenteel worden getest.

GitHub-pagina is offline

chaios bug

De problemen met de link werden eerder deze week ontdekt. Het ging om een linkje naar een GitHub-pagina, en zelfs als je er niet op klikte was het kwaad al geschied. Het ging namelijk al mis bij het genereren van de voorvertoning in iMessage, zoals je hierboven kunt zien op de schermafbeelding. Dit deed Macs en iPhones al vastlopen, en zorgde in sommige gevallen zelfs voor accuproblemen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

De specifieke GitHub-pagina is afgelopen woensdag offline gehaald en kan zodoende niet meer verder verspreid worden. Maar dat betekent helaas niet dat je veilig bent: de originele pagina is mag wel verwijderd zijn, maar er zouden zomaar kopieën in de omloop kunnen zijn Je moet dus nog steeds voorzichtig zijn totdat de volgende update beschikbaar komt. Wanneer het zover is, lees je dat op deze website. In het artikel Pas op: kwaadaardige link in de omloop lees je hoe je op dit moment problemen voorkomt.

Lees ook ons dossier over iOS 11.