Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Smart Folio voor iPad Pro 2018: dun maar duur

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Smart Folio Staand


Lees verder na de advertentie

Je geeft heel veel geld uit aan een iPad Pro 2018 – de goedkoopste versie kost al €899. En wat is het eerstvolgende wat je doet? Nóg meer geld spenderen. Want bij zo’n iPad horen natuurlijk accessoires. Een Apple Pencil 2 bijvoorbeeld. Plus een degelijk hoesje, want je wilt je iPad goed beschermen.

Smart Folio iPad Pro 2018

Apple biedt op dit moment twee soorten hoezen voor de iPad Pro 2018. Voor zowel de 11- als de 12,9-inch iPad Pro is in de eerste plaats de Smart Keyboard Folio te koop. Dit is een hoes met daarin een toetsenbord geïntegreerd. Weet je bij voorbaat al dat je niet met een extern toetsenbord wilt gaan typen op de iPad? Dan kun je beter de Smart Folio kiezen. Dit is wat je van de Smart Folio voor iPad Pro 2018 moet weten.

Smart Folio voor iPad Pro 2018

De Smart Folio lijkt een beetje op de kaft van een boek. De iPad Pro-hoes zorgt ervoor dat de voorkant, de achterkant en de linker zijkant van je iPad goed worden beschermd. Om de Folio te bevestigen, sla je hem open en leg je je iPad erin. De folio ‘klikt’ dan vast aan de iPad vanwege de magneten. Hij blijft goed zitten, je trekt hem niet zomaar weer los van de iPad. Aan de achterzijde van de folio zit een uitsparing die ruimte vrijlaat voor de camera en de flitser daaronder. Gebruik je de Apple Pencil? Dan kun je die gewoon vastkleven aan de magnetische rechter zijkant van de iPad Pro.

Materialen en kleuren


kooptip

Smart Folio kleuren

De buitenkant van de hoes bestaat uit siliconenmateriaal dat vuil afstoot en desnoods afneembaar is met een vochtig (niet kletsnat) doekje. De binnenkant bestaat uit zacht microvezel dat je iPad goed beschermt. Hoewel de hoes zowel de voor- als de achterkant van je iPad beschermt, blijft het geheel behoorlijk dun. De Folio volgt de randen van je iPad en steekt amper uit.

Qua kleuren is de keuze niet reuze. Voor de 11-inch iPad Pro 2018 kun je kiezen uit houtskoolgrijs, wit, en rozenkwarts. Voor de 12,9-inch versie zijn alleen houtskoolgrijs en wit beschikbaar. Is je iPad echt een gebruiksvoorwerp waar je niet al te zuinig mee omgaat? Dan raden we je aan om voor een donkere kleur te kiezen. De ervaring leert dat de hoes van een ‘gezins-iPad’ naar verloop van tijd groezelig begint te worden. Vooral de microvezels aan de binnenzijde krijg je dan niet meer mooi schoon. Gebruik je de iPad Pro vooral zakelijk of ben je netjes op je spullen, dan hoef je hiermee minder rekening te houden.

En wat kan zo’n hoes nou?

De Smart Folio kan je iPad Pro beschermen, maar heeft nog een aantal andere handige functies. Sluit je de Smart Folio? Dan gaat de iPad direct in sluimerstand. Klap je de hoes weer open, dan ontwaakt je iPad en is hij direct klaar voor gebruik. Dat scheelt toch weer een tik op het scherm.

De hoes doet verder dienst als standaard. De voorkant bestaat als het ware uit drie stroken van verschillende breedte, en die kun je zodanig omvouwen dat er twee standen ontstaan – beide in landschapsmodus. In de ene stand staat je iPad zo goed als rechtop. Dat is handig bij FaceTime-gesprekken of het bekijken van video’s. In de andere stand ligt de iPad wat vlakker, maar heeft hij net de juiste hoek om het toetsenbord op het scherm te gebruiken.

Smart Folio liggend

Smart Folio voor iPad Pro kopen

Het zal je niet verrassen: alles waar de de naam Apple op prijkt, is duur. De 11-inch Smart Folio kost €89 en de 12,9-inch €119. We hopen daarom ook dat Apple naast een Smart Folio ook nog een Smart Cover uit gaat brengen: die beschermt alleen het scherm van de iPad en laat de achterzijde onbedekt.

Pluspunten

  • Dun hoesje
  • Laat je iPad automatisch sluimeren en ontwaken
  • Handige standen

Minpunten

  • Duur!
  • Enkel zakelijke kleurtjes