Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Black Friday 2022: dit zijn de beste Mac-aanbiedingen van dit jaar

Auteur: iCreate
0 reacties
Black Friday 2022 Mac


Lees verder na de advertentie

Het is zover: Black Friday is hier! Maar welke Mac-acties zijn nou echt de moeite waard? Dat ontdek je hier. Dit zijn de beste Black Friday 2022 Mac-aanbiedingen.

Black Friday 2022: Mac-aanbiedingen

Er is geen enkele dag waarop je meer korting scoort dan tijdens Black Friday, ook bij het kopen van een Mac. Zo zijn er acties voor zowat elk model dat je zoekt, met als hoogtepunten de MacBook Pro en MacBook Air. Zelfs de modellen uit 2022 doen al mee, maar meestal geldt: hoe ouder het toestel, hoe meer korting je scoort.

Hieronder vind je een overzicht van de beste Mac-aanbiedingen tijdens Black Friday 2022. Het gaat specifiek om de MacBook Air uit 2020 en 2022, evenals de MacBook Pro uit 2021 en 2022. Zo begin je het nieuwe jaar alvast goed.

MacBook Air 2020

Black Friday 2022 Mac


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Maakt het niet uit welke Mac je koopt, zolang je maar het laagste prijskaartje hebt? Dan is de MacBook Air 2020 je beste optie. Deze heeft een M1-chip, die nog steeds supersnel is. Alleen qua design lever je wat in. Twee jaar na de release is deze enigszins gedateerd, met een 13,3-inch scherm, brede schermranden en een relatief dikke behuizing. Al kan de Mac zelf nog jaren mee.

De MacBook Air 2020 is er in vier verschillende uitvoeringen. Zo moet je eerst kiezen tussen 8 GB of 16 GB werkgeheugen, daarna 256 GB of 512 GB opslagcapaciteit. Wil je zo goedkoop mogelijk, kies dan de basisopties. Wel is het belangrijk om na te gaan of dit genoeg is voor wat het werk dat je ermee gaat doen, maar meestal is 8 GB werkgeheugen wel genoeg.

MacBook Air 2022

Black Friday 2022 Mac

Wil je alsnog niet de hoofdprijs betalen, maar vind je een modern design of snellere chip wel belangrijk? Ga dan voor Apple’s nieuwste Mac: de MacBook Air 2022. Deze is lichter en dunner dan zijn voorganger en de schermranden zijn vrijwel verdwenen. Laatstgenoemde maakt plaats voor meer scherm, want dit bedraagt nu in totaal 13,6-inch. Ook qua processor ga je erop vooruit, met dank aan de M2-chip.

Ook dit model heeft vier versies, met dezelfde specificaties om tussen te kiezen. Dat wil zeggen: 8 GB of 16 GB werkgeheugen en 256 GB of 512 GB opslagcapaciteit. Verder is hij beschikbaar in de kleuren zilver, Spacegrijs, Middernacht en Sterrenlicht, maar let ook hier op de prijzen.

MacBook Pro 2021

MacBook Pro 2021
Heb je wat zwaarder geschut nodig, dan is de MacBook Pro 2021 de ultieme Mac op dit lijstje. Deze heeft een iets dikker design, maar ook een bijna randloos scherm met een notch (de inkeping aan de bovenkant van het scherm). Verder heeft hij meer aansluitingen dan ooit en een scherm gebaseerd op mini-led.

Er zijn veel modellen om tussen te kiezen. Zo bepaal je het formaat deze keer zelf, met opties voor een 14- of 16-inch scherm.  Hetzelfde geldt voor de chip, want voor beide formaten kun je kiezen tussen de M1 Pro of de nog snellere M1 Max-processor. Zelfs de opslagcapaciteit is verhoogd, met opties tot wel 1 TB.

MacBook Pro 2022

MacBook Pro 2022

Oké, je hebt dan wel wat meer kracht dan een Air nodig, maar misschien schrikken de bovenstaande prijzen je toch wat af. In dat geval stellen we je voor aan de MacBook Pro 2022. Deze is iets dunner dan zijn voorganger, maar heeft wel een dikkere schermrand.

Qua specificaties lever je ook wat in. Er is geen optie voor 1 TB opslagcapaciteit en je kunt niet kiezen tussen een M1 Pro of M1 Max-chip. Al heeft hij wel een M2-chip, die dan weer krachtiger is dan de M1-chip in de MacBook Air 2020. Verder heeft hij een accuduur van 20 uur, een Touch Bar en twee usb-c-aansluitingen.

Ook zijn er wat minder personalisatieopties vergeleken met zijn voorganger. Zo is er alleen een model van 13-inch en is hij qua kleur slechts beschikbaar in zilver en Spacegrijs. Voor het werkgeheugen en de opslagcapaciteit kies je respectievelijk weer tussen 8 GB of 16 GB en 256 GB of 512 GB. Koop dit toestel daarom als je een krachtigere MacBook wilt hebben dan de Air, maar toch wat meer korting wilt scoren.

En bij Apple?

Ook bij Apple wordt er weer een shopping-event rondom Black Friday gehouden. Zo ontvang je bij aankoop van een MacBook Air, MacBook Pro, Mac mini of iMac een Apple Gift Card met een tegoed van tot wel € 250. Ruil je ook nog eens een ouder toestel in, dan ontvang je nog eens extra korting.

De prijzen van de genoemde producten zijn voortijdig door de partner bij ons aangeleverd. Tijdens Black Friday kunnen er aanpassingen worden gedaan: de prijzen en beschikbaarheid van de producten kunnen schommelen. Check altijd goed je winkelmandje! We werken het artikel tussentijds bij, maar soms gaat het snel.

Meer Black Friday deals