Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Beveiligingsupdates straks los van iOS te downloaden’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
iOS beveiligingsupdates


Lees verder na de advertentie

Gisteren is de vierde bèta van iOS 14.5 verschenen. Uit de code hiervan blijkt dat Apple mogelijk losse beveiligingsupdates gaat uitbrengen voor de iPhone en iPad – dus naast de reguliere iOS-updates.

Een update van iOS bestaat doorgaans uit twee onderdelen: ten eerste kleine nieuwe functies en verbeteringen, ten tweede beveiligingsupdates. Apple raadt altijd aan om alle tussentijdse iOS-updates te installeren, met name vanwege de beveiligingsaspecten. Als je niet zit te wachten op de nieuwste iOS-functies maar wel je iPhone zo veilig mogelijk wilt houden, heb je eigenlijk geen keuze. Je moet dan de complete iOS-update downloaden. Maar daar komt in de toekomst verandering in.

Beveiligingsupdates los downloaden voor iPhone en iPad

In de code van de iOS 14.5-bèta zit een nieuw software-update-menu verstopt. Hieruit blijkt dat het straks misschien mogelijk wordt om de beveiligingsupdate afzonderlijk te downloaden, dus zonder dat je de hele iOS-update hoeft te downloaden. Wil je vervolgens toch de complete iOS-update downloaden? Dan moet je waarschijnlijk wel eerst de beveiligingsupdate weer verwijderen.

Hierdoor wordt het straks in theorie mogelijk om bijvoorbeeld iOS 15 niet te downloaden, maar wél alvast de bijbehorende beveiligingsupdate. Bijvoorbeeld als de iOS 14-functies voor jou al voldoen of als je niet zit te wachten op de kinderziektes van een nieuw besturingssysteem, maar toch up-to-date wilt zijn qua beveiliging. Voor Apple zelf is er ook een voordeel: er hoeft niet halsoverkop een complete iOS-update te worden uitgerold als er een belangrijk beveiligingsissue is, zoals pasgeleden met iOS 14.4.1.

Op de Mac ook al


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Op de Mac is een dergelijke tweedeling in zekere zin ook al aanwezig. Als je een Mac hebt met daarop een oudere versie van macOS, krijg je losse beveiligingsupdates aangeboden. Zo is je Mac veilig zonder dat je meteen compleet moet overstappen naar de meest recente versie van macOS.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac