Terug naar ‘Beveiligingsupdates straks los van iOS te downloaden’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Beveiligingsupdates straks los van iOS te downloaden’

Door Laura Grootaarts16 maart 2021 09:192 min. leestijd0

Gisteren is de vierde bèta van iOS 14.5 verschenen. Uit de code hiervan blijkt dat Apple mogelijk losse beveiligingsupdates gaat uitbrengen voor de iPhone en iPad – dus naast de reguliere iOS-updates.

iOS beveiligingsupdates

Een update van iOS bestaat doorgaans uit twee onderdelen: ten eerste kleine nieuwe functies en verbeteringen, ten tweede beveiligingsupdates. Apple raadt altijd aan om alle tussentijdse iOS-updates te installeren, met name vanwege de beveiligingsaspecten. Als je niet zit te wachten op de nieuwste iOS-functies maar wel je iPhone zo veilig mogelijk wilt houden, heb je eigenlijk geen keuze. Je moet dan de complete iOS-update downloaden. Maar daar komt in de toekomst verandering in.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Beveiligingsupdates los downloaden voor iPhone en iPad

In de code van de iOS 14.5-bèta zit een nieuw software-update-menu verstopt. Hieruit blijkt dat het straks misschien mogelijk wordt om de beveiligingsupdate afzonderlijk te downloaden, dus zonder dat je de hele iOS-update hoeft te downloaden. Wil je vervolgens toch de complete iOS-update downloaden? Dan moet je waarschijnlijk wel eerst de beveiligingsupdate weer verwijderen.

Hierdoor wordt het straks in theorie mogelijk om bijvoorbeeld iOS 15 niet te downloaden, maar wél alvast de bijbehorende beveiligingsupdate. Bijvoorbeeld als de iOS 14-functies voor jou al voldoen of als je niet zit te wachten op de kinderziektes van een nieuw besturingssysteem, maar toch up-to-date wilt zijn qua beveiliging. Voor Apple zelf is er ook een voordeel: er hoeft niet halsoverkop een complete iOS-update te worden uitgerold als er een belangrijk beveiligingsissue is, zoals pasgeleden met iOS 14.4.1.

Op de Mac ook al

Op de Mac is een dergelijke tweedeling in zekere zin ook al aanwezig. Als je een Mac hebt met daarop een oudere versie van macOS, krijg je losse beveiligingsupdates aangeboden. Zo is je Mac veilig zonder dat je meteen compleet moet overstappen naar de meest recente versie van macOS.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5Mac

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 14
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar