Terug naar Op zoek naar de beste iPhone fitness app? Dit zijn onze 7 favorieten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Op zoek naar de beste iPhone fitness app? Dit zijn onze 7 favorieten

Door Koen van Ekeren10 maart 2018 09:343 min. leestijd0

Als je zoekt naar de beste iPhone fitness app, dan ben je wel even bezig. De App Store staat namelijk vol met duizenden sport-apps. We zetten daarom 7 goede sport-apps op een rij die zeker de moeite waard zijn om uit te proberen.

Beste iPhone fitness app

De onderstaande fitness-apps motiveren je niet alleen, maar ze geven vaak ook structuur aan je trainingsschema en houden je progressie en statistieken bij.

1. Runkeeper

Runkeeper

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Heb je plannen om de loopschoenen op te rapen en een rondje te zwoegen en te zweten? Installeer dan vooral het populaire Runkeeper, de bekendste hardloop-app van de App Store. Op basis van GPS berekent de app de tijd, loopafstand en gemiddelde snelheid. Ook brengt hij je hardloopsessies overzichtelijk in kaart, zodat je precies ziet welk rondje je hebt gelopen.

Bovendien is de app niet alleen handig voor hardlopers: hij is ook geschikt voor mensen die bijvoorbeeld wandelen, fietsen, schaatsen of roeien.

2. 7 minute Workout

7 minute workout

Heb je weinig tijd en wil je met zo min mogelijk minuten, zo veel mogelijk resultaat halen? Dan moet je de 7 Minute Workout uitproberen. Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken is dit de meest effectieve vorm van trainen. De training is kort, maar ook intensief. Binnen zeven minuten prikkel je de belangrijkste spiergroepen. En het enige wat je daarvoor nodig hebt, is je lichaamsgewicht, een stoel en een muur.

3. Sworkit

sworkit

Heb je iets meer tijd dan zeven minuten, maar werk je je trainingen wel graag thuis af? Installeer dan de populaire app Sworkit. De gratis app biedt ruim tweehonderd oefeningen aan en je kunt een fitness-schema samenstellen. De oefeningen zijn opgedeeld in verschillende categorieën, zoals cardio, kracht, stretch en yoga. Handig is dat ze allemaal aangevuld zijn met een video, zodat je zeker weet dat je de oefening op de juiste manier uitvoert.

4. Sleep Cycle alarm clock

sleep cycle

Je slaap is van cruciaal belang om je de energie te geven om te gaan sporten en dat is wat Sleep Cycle doet. Via de ingebouwde microfoon en bewegingssensor van je iPhone analyseert de wekker-app je slaappatroon. Vooraf geef je aan in welke tijdspanne je wakker wilt worden. Vervolgens wekt Sleep Cycle je in je lichtste slaap, waardoor je fris en energiek uit je bed springt.

5. Virtuagym

virtuagym

De sportschool heeft een groot nadeel; je verliest geregeld eerder je motivatie, dan je gewicht. Wat dan kan helpen is het downloaden van een goede fitness-app, zoals Virtuagym. De vele trainingsschema’s geven structuur in je work-out en de animaties laten haarfijn zien hoe je een oefening op de juiste manier uitvoert.

6. Nike+ Run Club

nike run club

We zijn vooral een liefhebber van Runkeeper, maar ook de Nike+ Run Club is een uitstekend hardloopmaatje voor om de pols. Voor de beginnende hardloper is het prettig dat de app een trainingsschema maakt dat past bij je doel. Vervolgens past de hardloop-app het trainingsschema aan de hand van je voortgang automatisch aan. Ook leuk: de app ondersteunt Healthkit, heeft een Apple Watch-app en álle onderdelen zijn gratis!

7. Gymnotize

gymnotize

Gymnotize is een fitness-app voor krachtsporters. Waar de app vooral in uitblinkt is de 360-graden animatie, die je direct ziet als je op een oefening tikt. Je bekijkt de work-out dan van alle kanten door met je vinger over het scherm te vegen en met een knijpbeweging zoom je in of uit. Zo zie je bij het leren van een nieuwe oefening perfect wat de juiste pose is, hoe je beweegt en welke spieren je moet aanspannen.

Deze tips komen uit iCreate 96:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Praat mee!

avatar