Terug naar Dit is op dit moment de populairste iPhone (en het is niet de iPhone X)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Dit is op dit moment de populairste iPhone (en het is niet de iPhone X)

Door Koen van Ekeren24 april 2018 10:552 min. leestijd0

In februari maakte Apple bekend dat de iPhone X sinds de lancering iedere week de de best verkochte iPhone is, maar inmiddels is de iPhone 8 in de Verenigde Staten het populairste model van Apple. Dit meldt marktanalysebureau CIRP.

best verkochte iPhone

Best verkochte iPhone in 2018

In de eerste maanden van 2018 (januari tot maart) zou de iPhone 8 in de VS goed zijn voor 23 procent van de iPhone-verkopen, schrijft Consumer Intelligence Research Partners (CIRP). Op de tweede plek volgt de iPhone 8 Plus met 21 procent. De nieuwe iPhone X had een aandeel van ongeveer 16 procent.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

‘Het eerste kalenderkwartaal vertegenwoordigt de basisbehoeftes voor iPhones’, meldt Josh Lowitz, mede-oprichter van CIRP. ‘Het kwartaal is ruim na de grote lanceringsgolf en begint vóór het moment dat kopers gaan anticiperen op nieuwe modellen.’

CIRP merkt op dat oude iPhone-modellen het erg goed doen. Ze vormen samen 40 procent van de iPhone-verkopen, een stuk meer dan vorig jaar. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus hadden samen een aandeel van 20 procent. Ook de verouderde iPhone 6s en iPhone 6s Plus liggen met een percentage van 13 procent nog goed in de markt. De iPhone SE volgt met 8 procent. Onderstaande afbeelding van CIRP visualiseert deze gegevens, waarbij er een vergelijking wordt gemaakt met het eerste kwartaal van 2017:

iPhone verkoop 2018

Oude iPhone-modellen populair

Dat het vlaggenschip van Apple wordt afgetroefd, is niet verrassend. Volgens eerdere geruchten vallen de verkoopcijfers tegen en Apple zou zelfs overwegen om dit jaar al te stoppen met de verkoop van de iPhone X. Vooral het prijzenkaartje van €1.160,45 is voor veel Apple-liefhebbers een doorn in het oog.

Het andere nieuwe model, de iPhone 8 (Plus), kent weinig verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger, waardoor veel klanten kiezen om de iPhone 6 of iPhone 7 te kopen. De belangrijkste verbeteringen van de iPhone 8 zijn het draadloos opladen en de verbeterde A11 Bionic-chip.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »

Praat mee!

avatar