Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Batterij iPhone vervangen kost nu 29 euro, maar het kan peperduur uitpakken

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
batterij iPhone vervangen


Lees verder na de advertentie

Sinds begin januari is het fors goedkoper geworden om de batterij van je iPhone te vervangen. Dat kost nu slechts 29 euro, in plaats van het oude tarief van €89. Maar pas wel op als je de batterij van je iPhone laat vervangen, want de rekening kan uiteindelijk veel hoger uitvallen.

Batterij iPhone vervangen

De BBC schrijft dat Apple een manier heeft gevonden om meer geld te halen uit het goedkope batterijvervangingsprogramma. Het bedrijf zou geregeld zijn klanten vragen om ook te betalen voor andere reparaties. Deze reparaties zouden noodzakelijk zijn om de batterij om de juiste manier te vervangen.

Dit kan bijvoorbeeld een kapot scherm zijn, maar het kan ook gaan om schijnbaar niet-gerelateerde schade. Een klant stuurde zijn iPhone op om de accu te laten vervangen, maar ontving later een offerte van liefst 250 pond (286 euro) omdat de speaker en microfoon niet in orde zouden zijn.

Dat is op zich al dubieus, maar het wordt nog vreemder: toen de klant zijn iPhone terugriep (hij weigerde het bedrag te betalen), stelde een onafhankelijke reparateur vast dat er helemaal niets mis was met de onderdelen.


kooptip

Website Apple

Dat Apple zijn klanten kan vragen om ook te betalen voor andere reparaties, is overigens niet nieuw. Op de website waarschuwt Apple ook hiervoor:

‘Als uw iPhone schade heeft waardoor het vervangen van de batterij lastiger is, zoals een gebarsten scherm, moet dat probleem eerst worden opgelost voordat de batterij kan worden vervangen. In bepaalde gevallen kunnen kosten in rekening worden gebracht voor de reparatie.’

Toch is het een vreemde handelswijze van Apple. Het initiatief met de goedkope batterijvervanging is ontstaan na Apple’s batterij-schandaal, waarmee het bedrijf juist het vertrouwen van de consument probeert terug te winnen. En of dat op deze manier lukt?