Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apps en gadgets voor een gezondere levensstijl: wat vergoedt je zorgverzekering?

Auteur: iCreate
0 reacties
Zorgverzekering vergoeding apps

Er worden steeds meer handige applicaties en gadgets ontwikkeld die je helpen om je gezondheid te meten en verbeteren. Denk hierbij aan meer bewegen, maar ook aan gezonde voeding en de juiste hoeveelheid rust. Door het gebruiken van gadgets en apps wordt je regelmatig herinnerd aan het toepassen van gezonde gewoonten. Veel zorgverzekeraars willen deze goede gewoonten stimuleren en vergoeden daarom een aantal van dit soort apps en gadgets. In dit artikel delen we met zorgvergelijker Independer een aantal voorbeelden hiervan.

Lees verder na de advertentie

1) Fitbit en Apple Watch

De Fitbit en Apple Watch hebben activiteitstrackers die je dagelijkse beweging, slaappatroon en hartslag bijhouden. De gadgets zijn ondertussen razend populair, maar kunnen wel kostbaar zijn.

Sommige zorgverzekeraars, zoals ASR, bieden een manier om (een deel van) het geld dat je aan een Fitbit of Apple Watch besteedt terug te verdienen. Zo kan je bijvoorbeeld beloond worden voor het lopen van 10.000 stappen per dag. Ook kan je met je activiteit korting krijgen op eventuele aanvullende verzekeringen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

2) Gezondheidsapps van zorgverzekeraars

Er zijn verschillende Nederlandse zorgverzekeraars die hun eigen speciale apps aanbieden. Veel van deze apps zijn gratis beschikbaar voor iedereen, maar sommige zijn alleen beschikbaar voor verzekerden. De apps, waaronder SamenGezond van Menzis, geven een steuntje in de rug bij het maken van gezondere keuzes. Ook kan je beloningen verdienen zoals korting op uitjes of andere producten in hun webshop.

3) Stoppen met roken-apps

Stoppen met roken is voor veel rokers een moeilijke stap. Je zorgverzekering wil dit natuurlijk zo veel mogelijk stimuleren, waardoor hulp om te stoppen met roken over het algemeen vanuit je basispakket vergoed wordt.

Dit kan gaan om persoonlijke begeleiding, maar geldt ook voor hulpmiddelen zoals apps. Veel zorgverzekeraars bieden hiervoor hun eigen apps en ondersteuning om mensen te helpen deze gewoonte te doorbreken. Deze apps bieden vaak hulpmiddelen, motivatie en tracking om de kans op succes te vergroten.

4) Apps voor aandoeningen en herstel

Zorgapps worden steeds innovatiever en het wordt steeds normaler om deze digitale toepassingen in de praktijk te gebruiken. Zo kreeg zorgverzekeraar Zilveren Kruis eind 2021 toestemming van de Nederlandse Zorgautoriteit om apps voor cardiologische zorg als reguliere zorg te zien en te vergoeden.

Het gebruik van dit soort apps wordt dus een vast onderdeel in het zorgaanbod en ook door een zorgverzekeraar vergoed. Een voorbeeld hiervan is de app TeleCheck-AF, die via de smartphone het hartritme van patiënten kan meten. In het ziekenhuis beoordeelt een cardioloog de gegevens en de patiënt hoeft dus alleen naar het ziekenhuis te komen als er iets niet in orde is.

Gezonder en efficiënter

Met behulp van verschillende apps en gadgets maak je makkelijker gezonde en bewuste keuzes. Aangezien je zorgverzekeraar hier ook baat bij heeft, zijn er een aantal handige hulpmiddelen die zij hiervoor creëren of vergoeden. Check voor de aanschaf van een gadget of app dus altijd even bij jouw zorgverzekeraar of je deze vergoed kunt krijgen.