Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Je Apple Watch verspreidt ziektes (en zo voorkom je dat)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch bacteriën


Lees verder na de advertentie

De gemiddelde Apple Watch krioelt van de bacteriën, zo blijkt uit een nieuw universitair onderzoek. Maar wat kun je eraan doen?

Apple Watch bacteriën

Een team van onderzoekers aan de Florida Atlantic University (FAU) besloot de smartwatch eens uitgebreid onder de loep te nemen. En wat blijkt: terwijl Apple de Apple Watch prijst om zijn gezondheidsfuncties, zit hij in werkelijkheid vol met bacteriën. Op het horlogebandje om precies te zijn – voornamelijk als hij is gemaakt van nylon, siliconen of leer.

Heb jij een smartwatch van Apple? Dan ben jij waarschijnlijk ook de dupe. Want van alle horlogebandjes die de unviersiteit heeft getest, zat maar liefst 95% daarvan vol bacteriën.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Vooral stafylokokken kwamen voor, op maar liefst 85% van de bandjes. Die kunnen allerlei nare infecties veroorzaken, en een Watch die daar vol mee zit, wil je liever niet om je pols wikkelen. Maar dat niet alleen: op 60% van de bandjes zat de bacterie E. colo (afkomstig uit ontlasting) en op 30% pseduomonas (kan longontsteking veroorzaken).

En nu?

Nee, je Apple Watch hoeft nu niet gelijk met pensioen: hij verdient gewoon wat aandacht. En dan hebben we het over een goede schoonmaakbeurt. Want eerlijk, hoe vaak heb jij je Watch en het bandje schoongemaakt? Geen zorgen, je bent niet de enige, maar verwaarlozing zorgt er wel voor dat de bacteriën hun gang kunnen gaan. Je draagt hem immers de hele dag door: tijdens het sporten, in de winkels en zelfs op het toilet. De onderzoekers waren dan ook niet verbaasd over hun resultaten.

Maak je Apple Watch dus regelmatig schoon. Met de juiste schoonmaakmiddelen worden zo 99,9% van de bacteriën gedood. Gebruik hiervoor een desinfectiespray en een 70% alcoholoplossing, aldus de FAU. Ga er echter niet te royaal mee om, want dan kan je bandje beschadigd raken. Zeker een leren horlogebandje!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via AppleInsider