Terug naar Je Apple Watch verspreidt ziektes (en zo voorkom je dat)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je Apple Watch verspreidt ziektes (en zo voorkom je dat)

Door Annemiek Lourensen25 augustus 2023 09:452 min. leestijd0

De gemiddelde Apple Watch krioelt van de bacteriën, zo blijkt uit een nieuw universitair onderzoek. Maar wat kun je eraan doen?

Apple Watch bacteriën

Apple Watch bacteriën

Een team van onderzoekers aan de Florida Atlantic University (FAU) besloot de smartwatch eens uitgebreid onder de loep te nemen. En wat blijkt: terwijl Apple de Apple Watch prijst om zijn gezondheidsfuncties, zit hij in werkelijkheid vol met bacteriën. Op het horlogebandje om precies te zijn – voornamelijk als hij is gemaakt van nylon, siliconen of leer.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Heb jij een smartwatch van Apple? Dan ben jij waarschijnlijk ook de dupe. Want van alle horlogebandjes die de unviersiteit heeft getest, zat maar liefst 95% daarvan vol bacteriën.

Vooral stafylokokken kwamen voor, op maar liefst 85% van de bandjes. Die kunnen allerlei nare infecties veroorzaken, en een Watch die daar vol mee zit, wil je liever niet om je pols wikkelen. Maar dat niet alleen: op 60% van de bandjes zat de bacterie E. colo (afkomstig uit ontlasting) en op 30% pseduomonas (kan longontsteking veroorzaken).

En nu?

Nee, je Apple Watch hoeft nu niet gelijk met pensioen: hij verdient gewoon wat aandacht. En dan hebben we het over een goede schoonmaakbeurt. Want eerlijk, hoe vaak heb jij je Watch en het bandje schoongemaakt? Geen zorgen, je bent niet de enige, maar verwaarlozing zorgt er wel voor dat de bacteriën hun gang kunnen gaan. Je draagt hem immers de hele dag door: tijdens het sporten, in de winkels en zelfs op het toilet. De onderzoekers waren dan ook niet verbaasd over hun resultaten.

Maak je Apple Watch dus regelmatig schoon. Met de juiste schoonmaakmiddelen worden zo 99,9% van de bacteriën gedood. Gebruik hiervoor een desinfectiespray en een 70% alcoholoplossing, aldus de FAU. Ga er echter niet te royaal mee om, want dan kan je bandje beschadigd raken. Zeker een leren horlogebandje!

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over de Apple Watch? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via AppleInsider

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar