Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple komt vandaag met groot nieuws: dit is hoe laat

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Tim Cook tijdens de WWDC22


Lees verder na de advertentie

Het belangrijkste Apple-event van het jaar – WWDC 2023 – gaat vandaag van start. Naar verluidt kondigt Apple dan het grootste nieuwe product sinds de Apple Watch aan. Maar wanneer en waar kun je het evenement bekijken?

Dit is wanneer de WWDC 2023 begint

Leuk is dat Apple vanavond niet alleen de nieuwste besturingssystemen presenteert (waaronder iOS 17 en macOS 14), maar dat er ook nieuwe producten uit de doeken worden gedaan.

Het Apple-event begint om 19:00 uur Nederlandse tijd en wordt gehouden in Apple Park, het hoofdkantoor in Cupertino. Wil je het Apple-event live kijken, dan kan dat via een livestream op YouTube. Je kunt ook kijken via de TV-app van Apple. Die is beschikbaar op de iPhone, iPad, Mac en Apple TV.

Wil je na afloop een nieuwsbrief ontvangen met alle onthullingen van Apple? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dit zijn onze verwachtingen

Het Apple-event van vanavond zal ongeveer twee uur duren. Wat de tech-gigant waarschijnlijk aankondigt, lees je uitgebreid in ons artikel met alle WWDC 2023 verwachtingen. Het grootste nieuws wordt ongetwijfeld de mixed reality-headset. Dit is een VR-bril die ook augmented reality (AR) ondersteunt.

De bril wordt volgens geruchten bijzonder high-tech, met extreem goede displays en lenzen. Het bedienen kan via de handen (zonder controllers). Ook is de headset vrij licht, mede doordat de accu extern wordt. Helaas is de headset naar verluidt behoorlijk aan de prijs (geruchten spreken van zo’n drieduizend euro).

Apple Park

Toch is de onthulling van de headset voor iedereen interessant, want hij geeft een kijkje in de toekomst. Over een paar jaar wil Apple een AR-bril lanceren, die net als de iPhone en Apple Watch een echt consumentenproduct wordt. Deze mixed reality-bril – die mogelijk de Apple Reality heet – is daar een voorloper van.

iOS 17 en meer

Verder weten we vanavond welke grote functies dit jaar naar onze Apple-apparaten komen, want Apple onthult iOS 17, macOS 14, watchOS 10 en meer. Ook de aankondiging van de nieuwe MacBook Air 2023 en Mac Studio staat volgens geruchten op de planning.