Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De Apple Weer-app werkt wéér niet? Dit zijn de beste alternatieven

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Weer alternatieven


Lees verder na de advertentie

De Apple Weer-app werkt niet vlekkeloos deze week: al meerdere keren was hij vele uren achter elkaar niet bereikbaar. Met deze alternatieven heb je dan tóch een weersvoorspelling bij de hand.

Apple Weer-app werkt niet

De Apple Weer-app heeft een lastige week achter de rug. Meerdere keren had de achterliggende server kuren, waardoor zowel de app als de Weer-widget op het thuisscherm geen nieuwe informatie toonden. Dit probleem was wijdverspreid, met meldingen vanuit de hele wereld dat de app niet goed functioneerde.

Apple het probleem voorlopig opgelost – maar de kans is aanwezig dat het in het vervolg weer misgaat. In dat geval kun je maar beter een alternatieve weer-app op je iPhone hebben. Wij zetten de vier beste opties op een rij!

1. Yahoo Weer

Yahoo Weer


kooptip


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil


De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Yahoo Weer lijkt misschien nog wel het meest op Apple’s eigen Weer-app. De interface is simpel en herkenbaar: bovenin zie je uurlijkse voorspelling, daaronder de dagelijkse voorspelling, en nog verder daaronder details als vochtigheid, zicht, UV-index, luchtkwaliteit en een buienradar.

Eén puntje: je moet meestal wel eerst even de eenheden goed zetten in het hamburgermenu aan de linkerzijde. Anders staan er verwarrende waarden in beeld als 50º in De Bilt – dat past toch meer bij de Sahara.

Bekijk Yahoo Weer in de App Store

2. AccuWeather

AccuWeather app

Het hoofdscherm van AccuWeather werkt aan de hand van een uurring: hierin zie je of het in het komende uur gaat regenen, sneeuwen of ijzelen, en in welke mate. Ook zie je bij deze ring de temperatuur en gevoelstemperatuur voor de ochtend, middag en nacht.

Scrol je naar beneden, dan komen allerlei details over wind, vochtigheid, luchtkwaliteit en meer naar voren. En met de tabbladen onderin haal je nog meer weergaven naar voren, waaronder een buienradar. Veel completer wordt het niet voor een gratis app. Er zit wel wat reclame in: die kun je weghalen voor € 9,99 per jaar.

Bekijk AccuWeather in de App Store

3. Carrot Weather

Carrot Weather app

Carrot Weather is een weer-app met een persoonlijkheid. Direct als je hem voor het eerst opent, word je gevraagd hoe de app zich moet gedragen. Dit varieert van professioneel tot haast beledigend.

Eenmaal ingesteld krijg je een mooi overzicht van de temperatuur en weersomstandigheden in de komende uren. Scrol je naar beneden, dan komen daar ook dagelijkse voorspellingen bij. Het enige nadeel: de buienradar en veel andere functies vallen onder premium (€ 21,99 per jaar) of zelfs premium ultra (€ 43,99 per jaar). Je krijgt daar wel een waanzinnig veelzijdige Weer-app voor met zowat iedere denkbare functie.

Bekijk Carrot Weather in de App Store

4. Buienradar

Buienradar app

Hollandse glorie: de Buienradar-app. Maar deze app doet veel meer dan alleen een kaartje met blauwe wolkjes tonen. Je hebt namelijk ook toegang de uurlijkse en dageijkse voorspellingen, evenals een weergrafiek en weernieuws.

Wel heeft de app de nodige advertenties – dat valt te verwachten bij een gratis app, maar het is wel iets extremer dan bij de meeste weer-apps.

Bekijk Buienradar in de App Store

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!