Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

De 5 leukste complicaties op de Apple Watch

Auteur: Daan Jeuken
0 reacties
Apple Watch-apps

De Apple Watch staat de laatste maanden weer volop in de belangstelling. Er is een nieuwe versie uit – de Apple Watch Series 2 – die ingebouwde GPS heeft en waterdicht is. Bovendien is het nieuwe besturingssysteem uit, watchOS 3. Dat zorgt ervoor dat zelfs de allereerste Apple Watch sneller en fijner werkt dan ooit tevoren.

Lees verder na de advertentie

Complicaties op de Apple Watch

Met watchOS 3 zijn de mogelijkheden voor wat betreft de wijzerplaten flink uitgebreid. Zo zijn er meer mogelijkheden met complicaties. ‘Complicaties’, we horen het je denken, dat klinkt als iets vervelends, maar op een horloge geven ze snel toegang tot extra gegevens. Ze tonen snelle info van apps, zoals de temperatuur of agenda – eigenlijk zijn het alle gegevens buiten de weergave van de tijd om.

Het verschilt per wijzerplaat hoeveel en welke opties je hebt, maar het belangrijkste is dat er meer opties zijn dan voorheen. Zelfs de XL wijzerplaat die voorheen alleen de tijd weergaf, heeft nu een plekje vrij voor een complicatie. Zowel Apple als externe ontwikkelaars kunnen complicaties voor de Apple Watch ontwerpen. Dit zijn volgens ons de leukste:

Apple Watch complicaties

kooptip

1. iTranslate

Op vakantie in het buitenland? Via iTranslate weet je razendsnel wat je leest of hoort.

2. Muziek

Vooral leuk in combinatie met Apple Music: word je verrast door een leuk nummer, dan zie je direct welk liedje het is. Maar ook met eigen muziek is dit de snelste manier om een plaatje te draaien.

3. Cardiogram

De hartslag-complicatie van Apple toont alleen een hartje. Installeer de app Cardiogram en je ziet ook je huidige hartslag op de Apple Watch.

4. Onefootball

Zondagmiddag 14.30 uur, je favoriete club speelt, maar je niet kunt kijken. De complicatie van Onefootball brengt je direct bij de tussenstand.

5. AquaUp

De Watch houdt je op de hoogte van je calorieën, stappen en inspanning, maar voldoende water drinken is ook belangrijk. AquaUp stimuleert je om dagelijks nog een ring vol te krijgen.