Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Watch Ultra 3 komt tóch in 2024 (en hij valt nu al tegen)

Auteur: Ward Edema
0 reacties

Het leek even alsof er geen Apple Watch Ultra 3 zou komen in 2024, maar hij komt er tóch. Je moet er alleen niet te veel van verwachten …

Lees verder na de advertentie

Apple Watch Ultra 3 komt tóch in 2024

Het leek er even op alsof de Apple Watch Ultra een jaartje moest overslaan. Apple-analist Ming-Chi Kuo gaf eind vorig jaar aan dat hij de kans klein achtte dat de Ultra in 2024 nog een upgrade zou krijgen. Maar nu is hij toch weer van mening veranderd!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Apple Watch Ultra 3:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Volgens Kuo komt er nu tóch een Apple Watch Ultra 3 in september, tegelijk met de Apple Watch X. Maar toch is er niks om echt opgewonden van te raken, want het model krijgt volgens Kuo ‘nauwelijks vernieuwingen’ en hetzelfde design als de afgelopen twee jaar. Dat terwijl de Apple Watch X waarschijnlijk een totaal nieuw design heeft – het lijkt er dus op dat de Ultra pas in 2025 meegaat met deze ontwikkeling.

Wél een nieuwe sensor

Volgens een andere analist, Mark Gurman, krijgt de Apple Watch in 2025 wél een nieuwe sensor – en waarschijnlijk geldt dit ook voor de Ultra 3. Het gaat om een bloeddruksensor, die je waarschuwt als je bloeddruk verhoogd is.

Apple Watch Ultra 2 zijkant

Ook komt er waarschijnlijk voor het eerst detectie van slaapapneu. Oftewel, langdurige adempauzes tijdens het slapen. De Ultra is dit jaar dus met name gericht op gezondheid, en dat kan voor sommigen alsnog een reden zijn om te upgraden!

Apple Watch Ultra 3 release

De Apple Watch Ultra 3 wordt aangekondigd in september 2024, tijdens een Apple-event. We verwachten dan ook de Apple Watch X en de iPhone 16. Tot die tijd komt er eerst nog een Apple-event in mei, en de WWDC24.