Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Gerucht: Apple Watch Ultra krijgt 3D-geprinte onderdelen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Watch Ultra


Lees verder na de advertentie

Apple werkt momenteel aan de tweede generatie van de Apple Watch Ultra. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare Apple-analist Ming-Chi Kuo krijgt deze straks enkele 3D-geprinte onderdelen. Betekent dat dan ook dat je thuis met je 3D-printer je horloge verder kunt personaliseren?

Apple Watch Ultra 2: 3D-printer doet het werk

3D-printers zijn bezig aan een stevige opmars en ook Apple gaat er nu gebruik ban maken. Enkele mechanische onderdelen van de Apple Watch Ultra 2 komen straks uit de 3D-printer rollen. Het gaat dan om de digitale kroon, de zijknop en de actieknop. Momenteel worden deze titanium onderdelen gemaakt door een computergestuurde freesmachine (CNC).

Apple verwacht met deze techniek de productietijd te verkopen. Ook zal het de productiekosten verlagen. Als het een succes wordt, dan stapt Apple mogelijk ook bij andere producten over op 3D-printen. Kuo denkt ook dat het de ‘ESG-prestaties’ van Apple verbetert. ESG staat voor ‘Environmental’, ‘Social’ en ‘Governance’ en is een manier om de duurzaamheid van een bedrijf te meten.

Thuis onderdelen 3D-printen?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Steeds meer mensen hebben thuis een 3D-printer staan, bijvoorbeeld een AnkerMake. Misschien denk je: mooi, dan kan ik zelf een knop printen als deze aan vervanging toe is. Of een digitale kroon in een iets ander kleurtje. Maar thuis onderdelen voor de Apple Watch zit er nog niet in.

Zoals gezegd gaat het om titanium onderdelen. 3D-printers voor thuisgebruik werken doorgaans met kunststof. Er is wel steeds meer mogelijk met filamenten van metaalmengsels. Maar voor titanium heb je waarschijnlijk een 3D-printer ter grootte van een auto nodig, en dan hebben we het nog niet over de hitte die ermee gepaard gaat.

Apple Watch Ultra

De Apple Watch Ultra is het Apple Watch-model speciaal voor extreme sporters – of voor mensen die gewoon het beste van het beste willen. Het is robuuster, heeft een groter scherm en wat extra opties voor activiteiten. De Apple Watch Ultra 2 komt mogelijk in september al uit, naast de ‘reguliere’ Apple Watch Series 9. Wil je op de hoogte blijven van het nieuws over de nieuwe horloges? Schrijf je in voor onze nieuwsbried:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Medium.com