Terug naar Bug: Apple Watch loopt vast als de klok verzet wordt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Bug: Apple Watch loopt vast als de klok verzet wordt

Door Laura Grootaarts8 oktober 2018 09:282 min. leestijd0

De nieuwe Apple Watch Series 4 blijkt een bug te hebben die ervoor zorgt dat het horloge vastloopt wanneer de klok verzet wordt. In Australië ging dit weekend de zomertijd in, en dat zorgde ervoor dat de Apple Watch 4 onbruikbaar werd.

Probleem met nieuwe wijzerplaat

Infograph wijzerplaat

Het probleem doet zich voor bij een van de nieuwe wijzerplaten die exclusief is voor de Apple Watch Series 4. Het gaat om Infograph Modular. Het gaat mis wanneer deze wijzerplaat is ingesteld en daarbij de complicatie Activiteit laat zien. De Activiteits-complicatie is een grafiek die weergeeft hoe actief je in de afgelopen 24 uur bent geweest, verdeeld over de onderdelen Bewegen, Trainen en Staan. Je ziet per uur wat voor activiteit er is geweest.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Blijkbaar raakt de grafiek van slag als er opeens minder dan 24 uur in een dag zitten. En waarschijnlijk is het ook een probleem als straks in Nederland en België de wintertijd 2018 in gaat en we 25 uur in een dag hebben. Het horloge blijft dan vastlopen en opnieuw opstarten. Het helpt om dan een andere wijzerplaat in te stellen, niet via de Apple Watch zelf maar via de Watch-app op de iPhone.

Bug oplossen voor eind deze maand

Het is op dit moment nog niet duidelijk of het probleem in Australië spontaan is opgelost als er op maandag weer gewoon een dag van 24 uur volgt. Apple moet hoe dan ook met een oplossing voor het probleem komen voordat elders in de wereld ook de klok verzet wordt. In de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 oktober gaat in Nederland en België de wintertijd 2018 in, dus voor die tijd moet het verholpen zijn.

De nieuwe Apple Watch Series 4 verscheen afgelopen maand. Het is voor het eerst dat de Watch een nieuw ontwerp heeft, met een veel groter scherm dan voorheen. Nieuw zijn verder valdetectie en geavanceerde gezondheidsfuncties, die nog geactiveerd moeten worden middels een software-update. Meer weten over het nieuwe horloge? Lees ons dossier over de Apple Watch Series 4.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar