Terug naar ‘Binnenkort verdwijnt de Apple Watch Series 3’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Binnenkort verdwijnt de Apple Watch Series 3’

Door Annemiek Lourensen21 maart 2022 16:382 min. leestijd0

Apple’s oudste Watch die nog te koop is, gaat met pensioen. Althans, als we de laatste geruchten mogen geloven. Een bekende lekker beweert namelijk dat de Apple Watch Series 3 binnenkort verdwijnt. Maar waarom?

Apple Watch Series 3

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Verdwijnt de Apple Watch Series 3?

Volgens Ming-Chi Kuo is de tijd aangebroken: binnenkort verdwijnt de Apple Watch Series 3. De Apple-analist gelooft namelijk dat het toestel vanaf het derde kwartaal van 2022 niet meer in de winkels ligt. De reden? Kuo denkt dat de Series 3 de kracht niet heeft voor een nieuwe versie van watchOS, het besturingssysteem van de horloges.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Of Kuo nou betrouwbaar is of niet, het lijkt zo goed als zeker dat de Apple Watch Series 3 niet lang meer wordt verkocht. Het toestel verscheen in september van 2017 en is hierdoor de oudste Watch die watchOS 8 draait, de nieuwste versie van het besturingssysteem.

Bovendien heeft hij een oude S3-chip, en die loopt significant achter op de S7-chip van de Apple Watch Series 7. Dat de Apple Watch Series 3 niet krachtig genoeg is voor toekomstige updates, geloven we daarom meteen.

Problematisch horloge

De Apple Watch Series 3 wordt al langere tijd beschouwd als een problematisch model. Zo werden er door de jaren heen steeds meer kuren gemeld: hij startte zomaar opnieuw op, reageerde bijzonder traag en sommige complicaties en wijzerplaten werden niet goed geladen. En tot overmaat van ramp liep de batterij razendsnel leeg.

In 2021 werd het zo rampzalig, dat Apple zelf erkende dat de Apple Watch Series 3 een probleem heeft. Uiteindelijk werd de opslagcapaciteit aangewezen als oorzaak van een aantal van deze problemen.

Zulke problemen met de opslagcapaciteit werden uiteindelijk deels opgelost met watchOS 8: om te updaten naar dit besturingssysteem, had de Series 3 veel minder geheugen nodig dan voorheen. Toch viel dit in de praktijk tegen, want veel horloges hadden überhaupt geen ruimte meer om deze update uit te voeren.

Om een lang verhaal kort te maken: de Series 3 is geen aanrader meer, dus opgeruimd staat netjes. Wil je toch een wat oudere Watch voor een lagere prijs, dan stellen we je voor aan de Apple Watch SE.

Bron: MacRumors

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar