Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Binnenkort verdwijnt de Apple Watch Series 3’

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Series 3


Lees verder na de advertentie

Apple’s oudste Watch die nog te koop is, gaat met pensioen. Althans, als we de laatste geruchten mogen geloven. Een bekende lekker beweert namelijk dat de Apple Watch Series 3 binnenkort verdwijnt. Maar waarom?

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

Verdwijnt de Apple Watch Series 3?

Volgens Ming-Chi Kuo is de tijd aangebroken: binnenkort verdwijnt de Apple Watch Series 3. De Apple-analist gelooft namelijk dat het toestel vanaf het derde kwartaal van 2022 niet meer in de winkels ligt. De reden? Kuo denkt dat de Series 3 de kracht niet heeft voor een nieuwe versie van watchOS, het besturingssysteem van de horloges.

Of Kuo nou betrouwbaar is of niet, het lijkt zo goed als zeker dat de Apple Watch Series 3 niet lang meer wordt verkocht. Het toestel verscheen in september van 2017 en is hierdoor de oudste Watch die watchOS 8 draait, de nieuwste versie van het besturingssysteem.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Bovendien heeft hij een oude S3-chip, en die loopt significant achter op de S7-chip van de Apple Watch Series 7. Dat de Apple Watch Series 3 niet krachtig genoeg is voor toekomstige updates, geloven we daarom meteen.

Problematisch horloge

De Apple Watch Series 3 wordt al langere tijd beschouwd als een problematisch model. Zo werden er door de jaren heen steeds meer kuren gemeld: hij startte zomaar opnieuw op, reageerde bijzonder traag en sommige complicaties en wijzerplaten werden niet goed geladen. En tot overmaat van ramp liep de batterij razendsnel leeg.

In 2021 werd het zo rampzalig, dat Apple zelf erkende dat de Apple Watch Series 3 een probleem heeft. Uiteindelijk werd de opslagcapaciteit aangewezen als oorzaak van een aantal van deze problemen.

Zulke problemen met de opslagcapaciteit werden uiteindelijk deels opgelost met watchOS 8: om te updaten naar dit besturingssysteem, had de Series 3 veel minder geheugen nodig dan voorheen. Toch viel dit in de praktijk tegen, want veel horloges hadden überhaupt geen ruimte meer om deze update uit te voeren.

Om een lang verhaal kort te maken: de Series 3 is geen aanrader meer, dus opgeruimd staat netjes. Wil je toch een wat oudere Watch voor een lagere prijs, dan stellen we je voor aan de Apple Watch SE.

Bron: MacRumors