Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch maakt inbreuk op patent: importverbod in de VS dreigt

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Importverbod Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Door één kleine sensor dreigt er een importverbod op de Apple Watch in de VS. Wat is er aan de hand, en moeten Amerikanen zich zorgen maken?

Apple Watch: gestolen ontwerp?

De Apple Watch heeft een behoorlijke verzameling sensoren. Zo zit er tegenwoordig onder andere een bewegingssensor, hartslagmeter, bloedzuurstofmeter en elektrocardiograaf (ECG) in – en juist die laatste zorgt nu voor problemen.

Met de ECG is het mogelijk om een hartfilmpje te maken. Hij gebruikt daarbij je pols als één contactpunt, en je vinger op de Digital Crown als tweede. Een ingenieus ontwerp – maar het zou ook wel eens een gestolen ontwerp kunnen zijn.

Patentinbreuk

Het medische techbedrijf AliveCor zou namelijk al in 2015 een soortgelijk ontwerp voor een ECG getoond hebben aan Apple, waarna Apple het idee onrechtmatig zou hebben overgenomen. AliveCor stapte daarop naar de Amerikaanse handelscommissie ITC, die het bedrijf in december vorig jaar gelijk gaf.


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

ecg app

Daardoor zit de Apple Watch nu in de problemen. Er zou een volledig importverbod kunnen komen in de VS. Dat wil zeggen dat alle Apple Watch-modellen met een ECG – dat zijn op dit moment de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra – niet meer vanuit de fabriek in China naar Amerika verscheept mogen worden.

Biden als enige redding

Er was deze week nog een sprankje hoop voor Apple, want het importverbod kon nog voorkomen worden door niemand minder dan president Joe Biden. En dat was niet ondenkbaar: een soortgelijk importverbod dreigde jaren geleden ook voor apparaten als de iPhone en iPad, wat toentertijd door Obama werd geblokkeerd. Toch koos Biden er niet voor om het importverbod te voorkomen, waardoor de saga nu voortduurt.

Toch gaat het importverbod nu niet direct in. Het US Patent and Trademark Office heeft een deel van de patenten van AliveCor ongeldig verklaard, wat nu nog wordt aangevochten. Krijgt AliveCor hierin gelijk, dan zal het importverbod wél gaan gelden. Hoe dan ook zullen de komende maanden spannend worden voor de Watch. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Hill