Terug naar Apple Watch maakt inbreuk op patent: importverbod in de VS dreigt
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch maakt inbreuk op patent: importverbod in de VS dreigt

Door Ward Edema23 februari 2023 13:452 min. leestijd0

Door één kleine sensor dreigt er een importverbod op de Apple Watch in de VS. Wat is er aan de hand, en moeten Amerikanen zich zorgen maken?

Importverbod Apple Watch

Apple Watch: gestolen ontwerp?

De Apple Watch heeft een behoorlijke verzameling sensoren. Zo zit er tegenwoordig onder andere een bewegingssensor, hartslagmeter, bloedzuurstofmeter en elektrocardiograaf (ECG) in – en juist die laatste zorgt nu voor problemen.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Met de ECG is het mogelijk om een hartfilmpje te maken. Hij gebruikt daarbij je pols als één contactpunt, en je vinger op de Digital Crown als tweede. Een ingenieus ontwerp – maar het zou ook wel eens een gestolen ontwerp kunnen zijn.

Patentinbreuk

Het medische techbedrijf AliveCor zou namelijk al in 2015 een soortgelijk ontwerp voor een ECG getoond hebben aan Apple, waarna Apple het idee onrechtmatig zou hebben overgenomen. AliveCor stapte daarop naar de Amerikaanse handelscommissie ITC, die het bedrijf in december vorig jaar gelijk gaf.

ecg app

Daardoor zit de Apple Watch nu in de problemen. Er zou een volledig importverbod kunnen komen in de VS. Dat wil zeggen dat alle Apple Watch-modellen met een ECG – dat zijn op dit moment de Apple Watch Series 8 en Apple Watch Ultra – niet meer vanuit de fabriek in China naar Amerika verscheept mogen worden.

Biden als enige redding

Er was deze week nog een sprankje hoop voor Apple, want het importverbod kon nog voorkomen worden door niemand minder dan president Joe Biden. En dat was niet ondenkbaar: een soortgelijk importverbod dreigde jaren geleden ook voor apparaten als de iPhone en iPad, wat toentertijd door Obama werd geblokkeerd. Toch koos Biden er niet voor om het importverbod te voorkomen, waardoor de saga nu voortduurt.

Toch gaat het importverbod nu niet direct in. Het US Patent and Trademark Office heeft een deel van de patenten van AliveCor ongeldig verklaard, wat nu nog wordt aangevochten. Krijgt AliveCor hierin gelijk, dan zal het importverbod wél gaan gelden. Hoe dan ook zullen de komende maanden spannend worden voor de Watch. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze wekelijkse nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Hill

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar