Terug naar Hoe gaat die mysterieuze extra Apple Watch heten?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Hoe gaat die mysterieuze extra Apple Watch heten?

Door Laura Grootaarts8 augustus 2022 09:503 min. leestijd0

Er komt dit jaar een extra Apple Watch uit: naast de Apple Watch Series 8 in een groot en in een klein formaat, verschijnt er naar verluidt nog een derde model dat een stuk robuuster is. Maar hoe gaat deze Apple Watch heten? Over de Apple Watch 2022-naam wordt druk gespeculeerd op dit moment.

Apple Watch Pro 2022

Extra stevige Apple Watch

De derde Apple Watch van dit jaar is een stuk steviger dan de ‘gewone’ modellen. Het scherm wordt maar liefst 7% groter dan dat van de huidige Apple Watch Series 7, voor veel mensen is dat misschien zelfs te groot. Ook wordt het glas extra stevig, net zoals de behuizing – daarvoor wordt titanium gebruikt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Naar verwachting krijgt dit type horloge verbeterde tracking-mogelijkheden voor work-outs als zwemmen en wandelen. Bovendien gaat de batterij langer mee. Dat alles geeft de indruk dat deze extra Apple Watch bedoeld is voor de wat meer fanatieke sporters. We weten dus al best wat details over de nieuwe Apple Watch, maar over de naam wordt nog druk gespeculeerd. Wat zijn de kanshebbers?

Apple Watch Pro of Max?

De gewone Apple Watch van dit jaar gaat de Apple Watch Series 8 heten, maar over de extra stevige Apple Watch is nog onduidelijkheid. De Apple Watch Pro is de naam die nu meestal door de media gehanteerd wordt. Met het label ‘Pro’ maakt Apple doorgaans duidelijk dat het om een geavanceerder en duurder product gaat, of het nu om een MacBook, een iPhone of een iPad gaat – of een Apple Watch. Apple Watch Max zou ook nog een optie zijn. ‘Max’ betekent bij Apple: groter. Denk aan de iPhone 13 Pro Max of de AirPods Max (Apple’s koptelefoon).

Apple Watch X

Andere namen die circuleren zijn de Apple Watch Extreme en de Apple Watch Explorer Edition. Zowel ‘Extreme’ als ‘Explorer Edition’ kwamen niet eerder bij Apple voor. Maar een afkorting daarvan, ‘X’, dan weer wel. En dat leidt tot een interessante theorie:

In 2017 bracht Apple twee iPhones uit. Ten eerste de iPhone 8, met het klassieke design met thuisknop. Ten tweede de iPhone X, voor het eerst met het compleet nieuwe design. De iPhone 9 is nooit verschenen. Met de X wilde Apple duidelijk maken dat de X een duidelijke trendbreuk vormde – en Apple vierde er het tienjarig bestaan van de iPhone mee. Naar analogie daarvan zou Apple nu naast de ‘klassieke’ Apple Watch Series 8 de behoorlijk afwijkende Apple Watch X kunnen uitbrengen. Het enige aspect wat dan niet klopt, is dat de Apple Watch dit jaar geen jubileum viert.

Apple Watch 2022 naam: wanneer weten we het?

Uitsluitsel volgt waarschijnlijk al snel! De nieuwe Apple Watch-modellen worden naar verwachting in september gepresenteerd. Apple heeft jaarlijks in september een event waarin nieuwe producten gepresenteerd worden, waaronder de nieuwe iPhone. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar