Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Komt de Apple Vision Pro eerder naar Nederland dan verwacht?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Vision Pro internationale release

De internationale release van de Apple Vision Pro volgt naar verluidt sneller dan tot nu toe werd verwacht. Wanneer is Nederland aan de beurt?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over de release van de Apple Vision Pro? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Vision Pro internationale release

Apple Vision Pro release datum

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

De Apple Vision Pro is de eerste mixed reality-headset in Apple’s assortiment. Hij werd vorig jaar aangekondigd, tijdens de jaarlijkse WWDC in juni 2023. Deze week, op vrijdag 19 januari, begint de voorverkoop. En op 2 februari is het eindelijk zover: dan vindt de release plaats, en kunnen Apple-fans een pakketje verwachten of even langs de Apple Store gaan. Althans, dit geldt alleen voor kopers in de Verenigde Staten – de rest van de wereld moet nog langer wachten.

Toch zijn internationale regio’s binnenkort ook aan de beurt, aldus Apple-kenner Ming-Chi Kuo. Hij schrijft dat de Apple Visio Pro waarschijnlijk nog vóór de WWDC in juni 2024 een release buiten de VS krijgt. Volgens Kuo is dit een bewuste keuze. Tijdens de WWDC in juni zal Apple namelijk meer onthullen rondom visionOS, het besturingssysteem van de headset. Dit is meteen goede reclame, dus het is gunstig als er voor die tijd al diverse markten zijn waar de headset is gelanceerd.

Overigens schrijft Kuo dat er verschillende redenen zijn waarom de Vision Pro niet direct een internationale release krijgt. Zo is de initiële voorraad slechts beperkt, en wil Apple ervoor zorgen dat het verkoopproces in ieder geval in de Verenigde Staten goed verloopt. Bovendien moet Apple zich houden aan regels in andere landen, en het kost veel tijd om dit te onderzoeken en hun product hieraan aan te passen. Maar dat niet alleen: er zijn nog veel logistieke obstakels die Apple moet overkomen voor dit nieuwe product, zoals het trainen van hun personeel in de Apple Stores.

In Nederland?

Apple Vision Pro details

De hamvraag is nu: verschijnt de Apple Vision Pro dan nog voor juni in Nederland? Dat verwachten we helaas niet. Onder ‘internationale release’ vallen waarschijnlijk landen als het Verenigd Koninkrijk, Canada, Frankrijk en Duitsland. Die zijn doorgaans eerder aan de beurt als het gaat om releases van Apple, pas daarna volgt Nederland. Maar dit betekent wel dat je binnenkort mogelijk naar onze oosterburen kunt om de headset daar te kopen.

Wanneer de Vision Pro dan wel in Nederland verschijnt, blijft nog onduidelijk. Maar we denken dat we hoog op Apple’s prioriteitenlijstje staan: zodra de Verenigde Staten en de andere belangrijke regio’s hun release hebben gehad, zijn wij hoogstwaarschijnlijk als volgende aan de beurt. Naar verwachting komt de Vision Pro hierdoor eind 2024 uit in Nederland, of zelfs pas in 2025. Ons geduld wordt dus nog even op de proef gesteld.