Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple TV+ krijgt goedkoper abonnement (met één groot nadeel)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple TV+ goedkoper

Apple werkt aan een goedkoper abonnement voor Apple TV+, maar je levert door de lagere prijs wel wat in. Dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Goedkoper abonnement Apple TV+

Apple TV+ gaat al weer heel wat jaren mee. Hoewel de dienst een nogal trage start had met slechts een paar series die de moeite waard waren, heeft Apple TV+ inmiddels een flink aanbod originele films en series die regelmatig worden bekroond. Helaas is de prijs ook met het aanbod meegegroeid, en betaal je nu niet meer € 4,99 per maand, maar een forse € 9,99 per maand.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Dat vindt niet iedereen het waard. Apple TV+ is daardoor nog steeds één van de kleinere streamingdiensten, met zo’n 25 miljoen abonnees. Ter vergelijking: Netflix heeft er tien keer zoveel. Maar Apple’s streamingdienst zou binnenkort flink wat extra abonnees aan kunnen trekken, en wel door een nieuw abonnement.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Abonnement met advertenties

Het zou gaan om een abonnement met advertenties, zoals ook al geïntroduceerd is bij Netflix in het buitenland. Dit blijkt uit recente toevoegingen aan Apple’s top, met onder andere Jason Brum van NBCUniversal, Chandler Taylor van Peacock en Jacqueline Bleazey van FanDuel – stuk voor stuk experts in de reclamebusiness, aldus Business Insider.

Met het nieuwe Apple TV+-abonnement betaal je iets minder, waarschijnlijk zo’n € 5 per maand, maar krijg je te midden van je aflevering of film reclames te zien. Bij andere streamingdiensten hebben dit soort goedkope abonnementen nog meer beperkingen. Zo kun je bij Netflix met reclame geen gebruik maken van offline kijken, en is de beeldkwaliteit een stuk minder. Welke extra concessies je moet doen bij het goedkopere Apple TV+-abonnement is nog niet bekend.

Nog geen aankondiging

De komst van het nieuwe abonnement bij Apple TV+ is nog niet door Apple bevestigd. Het zal dus ook nog wel even duren voordat het project het daglicht ziet. Tot die tijd zul je dus € 9,99 moeten betalen om films als Napoleon en Killers of the Flower Moon te kijken – al kun je met een trucje ook Apple TV+ gratis kijken.