Terug naar Apple TV+ film CODA wint Oscar voor beste film
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple TV+ film CODA wint Oscar voor beste film

Door Annemiek Lourensen28 maart 2022 09:482 min. leestijd0

Vannacht was het weer zover: de 94e editie van de Oscars vond plaats! Deze keer ging de belangrijkste Oscar naar ‘CODA’, een film van Apple TV+. En dit is een primeur voor álle streamingdiensten.

Apple TV CODA Oscar

Oscar voor Apple TV+ met ‘CODA’

De Apple TV+ film ‘CODA’ heeft vannacht dé filmprijs van het jaar gewonnen: de Oscar voor ‘Beste film’. De dramafilm – die is geregisseerd door filmmaker Siân Heder – verslaat hiermee maar liefst negen andere genomineerde films. En deze zijn ook niet mis: het gaat onder andere om de sci-fi blockbuster ‘Dune’ en Steven Spielbergs ‘West Side Story’.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Het winnen van deze prijs is niet alleen een primeur voor Apple TV+, maar ook voor alle andere streamingdiensten. ‘CODA’ is namelijk de eerste film van een streamingdienst die er vandoor gaat met de Oscar voor ‘Beste film’. Films van concurrenten als Netflix zijn al eerder genomineerd, maar hebben de prijs nooit weten te bemachtigen.

Overigens werd de crew van ‘CODA’ met nóg twee beeldjes beloond. Zo won acteur Troy Kotsur de Oscar voor ‘Beste mannelijke bijrol’. Hiermee schrijft ook hij geschiedenis: hij is de eerste dove acteur die de prijs in handen kreeg. Verder won ‘CODA’ de prijs voor ‘Beste bewerkte scenario’, aangezien het een remake is van de Franse film ‘La Famille Bélier’.

‘CODA’

‘CODA’ (een afkorting van ‘child of deaf adults’) gaat over Ruby (Emilia Jones), een horend meisje in een verder dove familie. Wanneer ze lid wordt van het koor op haar middelbare school, komt ze voor een dilemma te staan. Blijft ze voor haar familiebedrijf werken als tolk, of jaagt ze haar eigen dromen achterna door auditie te doen voor een prestigieuze muziekschool, helemaal in een andere stad?

‘CODA’ is sinds augustus 2021 te bekijken op Apple TV+, ook in Nederland. Heb je een (proef)abonnement, dan kun je dus zelf kijken waar al het lof vandaan komt.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple TV+
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar