Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple TV+ film CODA wint Oscar voor beste film

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple TV CODA Oscar


Lees verder na de advertentie

Vannacht was het weer zover: de 94e editie van de Oscars vond plaats! Deze keer ging de belangrijkste Oscar naar ‘CODA’, een film van Apple TV+. En dit is een primeur voor álle streamingdiensten.

Oscar voor Apple TV+ met ‘CODA’

De Apple TV+ film ‘CODA’ heeft vannacht dé filmprijs van het jaar gewonnen: de Oscar voor ‘Beste film’. De dramafilm – die is geregisseerd door filmmaker Siân Heder – verslaat hiermee maar liefst negen andere genomineerde films. En deze zijn ook niet mis: het gaat onder andere om de sci-fi blockbuster ‘Dune’ en Steven Spielbergs ‘West Side Story’.

Het winnen van deze prijs is niet alleen een primeur voor Apple TV+, maar ook voor alle andere streamingdiensten. ‘CODA’ is namelijk de eerste film van een streamingdienst die er vandoor gaat met de Oscar voor ‘Beste film’. Films van concurrenten als Netflix zijn al eerder genomineerd, maar hebben de prijs nooit weten te bemachtigen.

Overigens werd de crew van ‘CODA’ met nóg twee beeldjes beloond. Zo won acteur Troy Kotsur de Oscar voor ‘Beste mannelijke bijrol’. Hiermee schrijft ook hij geschiedenis: hij is de eerste dove acteur die de prijs in handen kreeg. Verder won ‘CODA’ de prijs voor ‘Beste bewerkte scenario’, aangezien het een remake is van de Franse film ‘La Famille Bélier’.

‘CODA’


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

‘CODA’ (een afkorting van ‘child of deaf adults’) gaat over Ruby (Emilia Jones), een horend meisje in een verder dove familie. Wanneer ze lid wordt van het koor op haar middelbare school, komt ze voor een dilemma te staan. Blijft ze voor haar familiebedrijf werken als tolk, of jaagt ze haar eigen dromen achterna door auditie te doen voor een prestigieuze muziekschool, helemaal in een andere stad?

‘CODA’ is sinds augustus 2021 te bekijken op Apple TV+, ook in Nederland. Heb je een (proef)abonnement, dan kun je dus zelf kijken waar al het lof vandaan komt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!