Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Helaas: ‘Geen Apple-event in oktober’

Auteur: Laura Grootaarts
2 reacties
Tim Cook in Apple Park


Lees verder na de advertentie

Het vorige Apple-event ligt nog vers in het geheugen, toch keken we al uit naar het volgende event in oktober. Dit zou helemaal draaien om nieuwe iPads en Macs. Maar helaas: volgens de doorgaans zeer betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman, hoef je in oktober geen Apple-event te verwachten. Betekent dat dan ook dat er geen Apple-producten meer verschijnen dit jaar?

Apple-event oktober 2022

We hadden voor komende maand nog een Apple-event verwacht, het vierde van dit jaar. Met daarin onder meer een 11-inch en 12,9-inch iPad Pro met M2-chip, een Mac mini met M2 en misschien een nog niet eerder uitgebrachte M2 Pro, en tot slot nog een geüpdatete versie van de 14- en 16-inch MacBook Pro.

Maar nu claimt Mark Gurman van Bloomberg dat er dus geen Apple oktober-event zal plaatsvinden. Keek je uit naar de nieuwe iPads en Macs? Maak je geen zorgen: die verschijnen waarschijnlijk alsnog voor het einde van dit jaar. Apple heeft geen heel event opgetuigd rondom de iPad en Mac, maar zal de nieuwe modellen aankondigen via persberichten en briefings aan de media. Ook de releasedata van macOS Ventura en iPadOS 16 moet nog bekendgemaakt worden, maar dat gebeurt meestal ook via een bijzinnetje in een persbericht.

Weinig spectaculair

Het nieuws dat Apple voor dit jaar nog wil brengen, is eenvoudigweg te weinig spectaculair om een heel event omheen te bouwen. Apple heeft de M2-chip in juni aangekondigd bij de MacBook Air 2022. De nieuwe Macs en iPads krijgen allemaal deze chip, en de verdere aanpassingen zijn niet bijzonder groot. Apple heeft in het verleden zelfs grote nieuwe producten aangekondigd via persberichten: denk aan de eerste versie van de AirPods Pro en ook de AirPods Max.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Wil je zeker weten dat je de nieuwe producten van Apple niet over het hoofd ziet? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors