Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Netflix maakt film over Apple Store-gijzeling (en dat is veel te vroeg)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Store Amsterdam

Netflix gaat een film maken over de Apple Store-gijzeling in Amsterdam, nu twee jaar geleden – maar daar hadden ze best nog even mee mogen wachten.

Lees verder na de advertentie

Film over Apple Store-gijzeling

Een nieuw jaar, een nieuwe Nederlandse productie waardoor we ons afvragen waarom we überhaupt nog een filmindustrie hebben. Ditmaal is het de beurt aan Netflix: het bedrijf heeft gisteren bekendgemaakt te werken aan een heuse speelfilm over de Apple Store-gijzeling in Amsterdam.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Op 22 februari 2022 hield een 27-jarige man maar liefst zeventig mensen gegijzeld in de Apple Store aan het Leidseplein. Hij eiste 200 miljoen euro aan cryptovaluta, en dreigde zichzelf op te blazen als er niet aan de eis werd voldaan. Nadat een gijzelaar wist te ontsnappen en werd achtervolgd door de gijzelnemer, reed een marechaussee van de Dienst Speciale Interventies de gijzelnemer aan, die later aan zijn verwondingen overleed. De explosieven op zijn lichaam bleken echt te zijn.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Veel te vroeg

In de film wordt de situatie vanuit het perspectief van de gijzelnemer, gijzelaars en hulpverleners bekeken. De hoofdrollen worden gespeeld door Loes Haverkort (Celblok H) en Louis Talpe (Goede tijden, slechte tijden) – de regie is in handen van Bobby Boermans (Mocro maffia).

Wat ons betreft getuigt de productie niet echt van goede smaak. De gijzeling vond minder dan twee jaar geleden plaats, en ligt nog vers in het geheugen bij de gijzelaars, hulpverleners en omstanders. De marechaussee die de gijzelnemer aanreed heeft nog maandenlang een onderzoek moeten afwachten om zeker te weten dat hij niet vervolgd zou worden. En de medewerkers van de Apple Store zijn bang om hun baan te verliezen als ze de gijzeling bespreken. Kortom: het is nog een te gevoelig onderwerp om een speelfilm van Nederlandse non-kwaliteit over te maken. Maar daar zal Netflix zich niet door laten stoppen.