Terug naar ‘Apple stopt met siliconen iPhone-hoesjes en Watch-bandjes’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Apple stopt met siliconen iPhone-hoesjes en Watch-bandjes’

Door Ward Edema11 september 2023 09:202 min. leestijd1

Apple gooit zijn aanbod deze week op de schop: alle siliconen iPhone-hoesjes en Apple Watch-bandjes gaan verdwijnen. Dit is waarom.

Apple siliconen

Siliconen in de ban

Twee weken geleden kwam het bericht naar buiten dat Apple lederwaren in de ban doet. Oftewel: de officiële leren iPhone-cases en Apple Watch-bandjes gaan verdwijnen. In plaats daarvan gaat Apple een soort stof gebruiken die lijkt op suède, maar geen dierlijk materiaal bevat. Dit materiaal gaan we zowel op de hoesjes van de iPhone 15 zien, als op de bandjes van de Apple Watch.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Nu komt daar nog een opmerkelijke ontwikkeling bij. Volgens Apple-leaker Kosutami, die eerder de nieuwe stoffen kabeltjes voor de iPhone 15 toonde, gaan ook Apple’s siliconen accessoires verdwijnen. Denk daarbij aan het Siliconenhoesje voor de iPhone, het Sportbandje en Solobandje voor de Apple Watch, en de officiële AirTag-hanger.

Apple op z’n duurzaamst

Het verdwijnen van de siliconen accessoires heeft – net als het verdwijnen van leer – te maken met duurzaamheid. Apple’s siliconen accessoires gebruiken geen gerecyclede materialen. Dit terwijl Apple juist inzet op recycling, bijvoorbeeld bij het aluminium in de iPhone, iPad, Mac en meer.

Apple Watch bandjes 2023

Oftewel: de siliconen accessoires en de visie van Apple voor de toekomst gaan niet zo goed samen. Waar Apple mee komt als alternatief materiaal is nog onbekend. Wel bestaan er al hoesjes met biologisch afbreekbaar materiaal, waar graan en tarwe in wordt gebruikt, dus er is een kans dat Apple voor die route kiest.

Meer nieuws op dinsdag

Op dinsdag 12 september weten we meer. Dan kondigt Apple namelijk de iPhone 15 en Apple Watch Series 9 aan, waarbij de leren en siliconen hoesjes en bandjes al zouden verdwijnen. Wil je het Apple-event volgen? Hou onze website in de gaten, en abonneer je op onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via MacRumors

 

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Jay
Lezer
Jay

En zo weten we zeker dat ook de accessoires omhoog gaan in prijs. Dan wel niet het dubbele. Netjes in lijn met de nieuwe Iphone