Terug naar Apple stopt met ‘Hé Siri’ – en dit is waarom
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple stopt met ‘Hé Siri’ – en dit is waarom

Door Annemiek Lourensen7 november 2022 10:562 min. leestijd1

Het is al meer dan acht jaar geleden sinds Apple de uitspraak ‘Hé Siri’ heeft geïntroduceerd. Maar het lijkt erop dat de spraakassistent hier niet lang meer op reageert. Apple stopt namelijk met ‘Hé Siri’, en heeft een ander commando op oog.

Hé Siri stopt

Apple stopt met ‘Hé Siri’

Bekende Apple-analist Mark Gurman schrijft in zijn nieuwsbrief voor Bloomberg dat Apple van plan is om het commando waarmee je Siri activeert te veranderen. Terwijl je de spraakassistent nu hands-free triggert door ‘Hé Siri’ te zeggen, wil Apple dit verkorten naar ‘Siri’. Al verandert er waarschijnlijk niets aan het oproepen van Siri via de zijknop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Op het eerste gezicht lijkt dit niets meer dan een kleine verandering, maar Gurman beweert het tegenovergestelde. Volgens hem is de overstap een ‘technische uitdaging die vraagt om enorm veel AI training en onderliggende ontwikkelingen’. Bovendien kan Siri zich met het nieuwe commando opnemen tegen Alexa, de spraakassistent van Amazon. Die roep je ook op door simpelweg de naam te zeggen.

Wanneer maakt Apple de overstap?

Op moment van schrijven zijn Apple’s werknemers volop bezig om het nieuwe commando te testen en data te verzamelen. Met als grootste struikelblok: dat de spraakassistent de naam kan herkennen in verschillende accenten en dialecten. Kennelijk is dat gemakkelijker met een extra woordje als ‘Hé’.

Het is nog onduidelijk wanneer Apple de overstap maakt. Gurman verwacht volgend jaar al, want ontwikkelaars zijn al maanden bezig om Siri te trainen. Vallen de testresultaten toch tegen, dan is 2024 een realistischer scenario.

Overigens heeft Apple nog meer plannen voor de spraakassistent. Zo moet het met Siri gemakkelijker worden om commando’s te herkennen voor diensten en apps van externe partijen. Dus niet voor Apple’s eigen apps.

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste nieuws rondom Siri en je iPhone? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Nou ja: “Siri” telt twee lettergrepen, “Hé Siri” en “Alexa” elk drie. – Mij lijkt de kans op fouten bij twee lettergrepen groter. Apparaten van Apple zullen dus voortdurend goed moeten luisteren. Dat zal rekenkracht kosten, en dus ook accu-verbruik. – Nee, ik gebruik het niet.