Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Apple brengt Apple Sports-app uit (maar er is één groot nadeel)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Sports app

Apple heeft gisteren plots een gloednieuwe app uitgebracht: Apple Sports! Dit kun je er allemaal mee – althans, als je geluk hebt.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over Apple Sports? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple Sports-app

Apple Sports is een nieuwe app speciaal voor de iPhone. De naam geeft het al aan, maar hiermee kun je live scores, statistieken en meer van je favoriete sporten bijhouden. Deze gegevens zie je op een overzichtelijk scorebord op het thuisscherm, dat je personaliseert door competities, wedstrijden en teams te volgen. Ook bevat Apple Sports roosters voor aankomende wedstrijden, zodat je er nooit meer een zult missen.

kooptip

Maar Apple Sports kan meer. Zo kun je de voortgang van weddenschappen bekijken, maar zelf gokken vanuit de app gaat niet. Bovendien kun je meer lezen over de opstellingen van je favoriete teams. En de app bevat zelfs linkjes naar apps als Apple News, Apple TV en compatibele streamingdiensten. Op die manier kun je vanuit de Sports-app direct overschakelen naar andere diensten om een wedstrijd te bekijken of hier meer over te lezen.

Welke sporten?

Apple Sports app

Apple Sports ondersteunt nog lang niet alle sporten en grote sportwedstrijden. Deze kun je nu wél al volgen:

  • MLS
  • NBA
  • NCAA basketbal (mannen en vrouwen)
  • NHL
  • Bundesliga
  • LaLiga
  • Liga MX
  • Ligue 1
  • Premier League
  • Serie A

De komende tijd zullen er meer sporten en competities worden toegevoegd, aldus Apple. Er komt binnenkort in ieder geval ondersteuning voor de MLB, NFL, NCAAF, NWSL en WNBA – nog voordat de nieuwe seizoenen worden afgetrapt. Apple Sports richt dus nog op competities in het buitenland.

Overigens lijkt het misschien alsof de app plots uit de lucht is komen vallen, maar eigenlijk verbaast het ons niet. Vandaag begint namelijk het MLS-seizoen van 2024: de eredivisie van de Verenigde Staten en Canada. En wil je deze competitie kijken, dan moet je via Apple TV een zogenaamde ‘MLS Season Pass’ kopen: een abonnement van € 14,99 per maand of € 99 per seizoen. Apple Sports ondersteunt deze competitie ook, en de nieuwe app is dan ook een slimme manier om een abonnement nog aantrekkelijker te maken.

Nederland?

Apple Sports icon

Helaas is Apple Sports alleen uit in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada. In Nederland en België is de app dus (nog) niet beschikbaar. Daarmee is de Sports-app een nieuwe toevoeging aan een lange lijst vol Apple-producten of diensten die hier nog niet zijn gearriveerd. Denk maar andere Apple Fitness+, Apple News+ en de Apple Vision Pro.

Overigens is het nog onduidelijk of Apple wel plannen heeft om Apple Sports hier uit te brengen. Wij verwachten van wel, al hebben we geen idee hoe lang het nog gaat duren. Mogelijk wil Apple eerst wat Nederlandse competities toevoegen. Maar woon je in een van de landen waar de app wél beschikbaar is, dan heb je minstens iOS 17.2 of nieuwer nodig om hem te gebruiken. Downloaden en installeren kan dan gratis, gewoon vanuit de App Store.