Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Laatste Macs met Intel-chip verdwijnen al voor juli 2022’

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Silicon Macs


Lees verder na de advertentie

Volgens nieuwe geruchten kunnen we de komende maanden héél veel nieuwe Macs met Apple Silicon verwachten: dit komt eraan.

Transitie naar Macs met Apple Silicon

Toen Apple tijdens de WWDC in juni 2020 aankondigde over te stappen op zijn eigen Apple Silicon-chips voor de Mac, werd er aangegeven dat er een transitieperiode van twee jaar was. Inmiddels zijn de MacBook-modellen volledig over, maar blijven er nog steeds wat Intel-modellen van de desktop-Macs hangen.

Het gaat nog om het duurdere model van de Mac mini, de 27-inch iMac, en de Mac Pro. Nu lijkt daar op zeer korte termijn verandering in te komen.

Volgens nieuwe geruchten van de doorgaans betrouwbare Apple-analist Mark Gurman gaat Apple tussen nu en juli álle overgebleven Intel-Macs vervangen. Hierdoor zou de overgang naar Apple Silicon precies binnen twee jaar zijn afgerond. Deze modellen komen er volgens Gurman aan.

Mac mini


kooptip

De Mac mini met Intel-chip wordt momenteel nog als een duurder ‘premium’-model verkocht naast de versie met een M1-chip. Deze wordt naar verwachting vervangen door een volledig nieuw ontworpen Mac mini (of Mac Pro mini) met een M1 Pro- of M1 Max-chip. Daarmee wordt hij net zo snel als de MacBook Pro 2021. De Mac mini met M1-chip blijft naar verwachting beschikbaar.

Lees meer over de nieuwe Mac mini in ons artikel: ‘Mac mini wordt dunner en leent iMac-features’.

iMac Pro

De 27-inch iMac krijgt ongeveer hetzelfde design als z’n kleinere 24-inch broertje, maar zal intern een stuk sneller zijn door de M1 Pro en M1 Max. Ook krijgt het scherm naar verwachting mini-led, net als op de nieuwe MacBook Pro. Hierdoor wordt het contrast veel beter en de helderheid hoger. Door al deze verbeteringen krijgt de grote iMac ook een nieuwe naam: iMac Pro.

Lees meer over de iMac Pro in ons artikel: ‘Apple brengt 27-inch iMac Pro met mini-led in lente 2022 uit’.

Mac Pro met Apple Silicon

Ook de Mac Pro krijgt een volledig nieuw design, omdat het huidige formaat door de efficiëntie van de M1-chips niet meer nodig is. Aan de binnenkant zal er een nóg snellere versie van de M1 komen. Dit is waarschijnlijk een variant van de M1 Max, maar dan verdubbeld of verviervoudigd.

Hierdoor krijg je een variant met 20 cores en 64 grafische cores, evenals een variant met 40(!) cores en 128 grafische cores. De M1 Duo en M1 Quadro? We weten het snel genoeg!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac