Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Nieuwe Apple-schermen in 2023: scherper, slimmer én goedkoper

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple-schermen 2023

Er komen meerdere nieuwe Apple-schermen in 2023 volgens de laatste geruchten. Wat is er nieuw, en wat mag het kosten? Dat lees je hier.

Apple-schermen 2023

Onze favoriete Apple-analist Mark Gurman, die bijna altijd achteraf gelijk blijkt te hebben, heeft in zijn nieuwsbrief nieuwe informatie gedeeld over de Apple-schermen van 2023. Ja, je leest het goed: niet één scherm, maar meerdere schermen! Er komen namelijk in ieder geval twee nieuwe displays van Apple op de markt.

kooptip

Het zou gaan om een nieuwe versie van de Pro Display XDR, en een totaal nieuw scherm: de Studio Display XDR. Er is zelfs een kans dat de normale Studio Display, die eerder dit jaar werd aangekondigd met de Mac Studio, vernieuwd wordt.

1. Apple Pro Display XDR 2023

De 32-inch Pro Display XDR werd alweer drie jaar geleden aangekondigd, en is nog steeds Apple’s beste monitor op dit moment. Dankzij zijn mini-led-techniek heeft hij fantastisch contrast, een hoge maximale helderheid en ondersteuning voor HDR. Ook is hij met zijn 6K-resolutie knalscherp.

Apple Pro Display XDR

In 2023 komt er een nieuwe versie, met een nóg scherper 7K-scherm, en voor het eerst een ingebouwde Apple-chip. De komst van de chip lijkt weg te geven dat het scherm ditmaal ingebouwde speakers, microfoons én een webcam krijgt – die worden dan door de chip aangestuurd, net als bij de Studio Display. De prijs zal waarschijnlijk iets lager uitvallen dan bij zijn voorganger: rond de € 5000.

2. Apple Studio Display XDR

Het tweede scherm is de Apple Studio Display XDR. De naam geeft het al weg: dit wordt een XDR-versie van de bestaande Studio Display, wat wil zeggen dat hij óók mini-led-techniek krijgt. De normale Studio Display heeft nog een ‘ouderwetse’ lcd, dus dat zou een flinke upgrade zijn. Ook de webcam wordt waarschijnlijk aangepakt: die kreeg bij de normale Studio Display nog de nodige kritiek.

Studio Display XDR

Wel blijft de resolutie ‘slechts’ 5K, en zal het scherm niet groter worden dan 27 inch. Hij valt daarmee mooi tussen de Studio Display en Pro Display XDR. De prijs valt er ook tussen: tussen de € 3000 en € 3500.

3. Apple Studio Display 2023

De Studio Display uit 2022 is niet bepaald een succesnummer: in onze Apple Studio Display review gaven we aan dat het scherm eigenlijk te duur is voor wat je krijgt, en dat de webcam ondermaats is. Bovendien vroegen we ons af voor wie het scherm nou werkelijk is.

ftr_136_event

In 2023 zou Apple een nieuwe versie van de Studio Display uit kunnen brengen, samen met de Studio Display XDR – al is dat een stuk minder zeker dan de komst van de andere schermen die we in dit artikel bespreken. Gaat Apple ervoor, dan is de kans groot dat de webcam wordt aangepakt, en dat de prijs lager zal uitvallen om hem aantrekkelijker te maken voor wie ‘gewoon’ een handig scherm bij zijn MacBook wil. Dit zou zelfs tot een naamsverandering kunnen leiden: zei er iemand ‘Apple Display’ of ‘Apple Air Display’?

Apple-schermen 2023: wanneer?

De nieuwe schermen van Apple komen waarschijnlijk niet tegelijk op de markt, maar verspreid over het voor- en najaar. Volgens Mark Gurman is er een kans dat we eerst de nieuwe Mac Pro 2023 gaan zien, en daarna pas de Pro Display XDR.

Wat er ook gebeurt: in onze wekelijkse nieuwsbrief lees je het allemaal terug. Abonneer je dus snel om altijd op de hoogte te blijven:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac