Terug naar Webcam in Studio Display is ‘vreselijk’, maar Apple werkt aan fix (update)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Webcam in Studio Display is ‘vreselijk’, maar Apple werkt aan fix (update)

Door Ward Edema21 maart 2022 10:202 min. leestijd0

Update 21 maart: Volgens Apple-insider John Gruber komen er geluiden vanuit Apple dat de problemen met de webcam puur software-gerelateerd zijn. Uit ‘Systeeminformatie’ op de Mac blijkt dat het display ‘gewoon’ iOS 15.4 draait: een update om het probleem op te lossen zou dus gemakkelijk uitgegeven kunnen worden.


De eerste recensies van het Studio Display zijn er, en men is niet te spreken over de webcam in het nieuwe scherm van Apple. Dit is er aan de hand.

Apple Studio Display

Studio Display

Vorige week kondigde Apple tijdens het ‘Peek performance’-event de Mac Studio en het bijbehorende Studio Display aan. Het Studio Display is een 27-inch ips-scherm met een 5K-resolutie, een hoge helderheid van 600 nits, en een prijskaartje van € 1779. In het scherm zit een 12-megapixel webcam met microfoons, evenals een zesdelige speaker.

Het scherm heeft ook allerlei slimme functies, dankzij de ingebouwde A13 Bionic-chip die ook in de iPhone 11 zat. Denk hierbij aan TrueTone, het slim volgen van je webcambeeld met Middelpunt, en Spatial Audio.

Webcam-perikelen

Uit een recensie van techwebsite The Verge is duidelijk geworden dat de webcam van het Studio Display wat kuren heeft. Volgens redacteur Nilay Patel is de webcam ‘vreselijk’ in omstandigheden met goed licht, en ‘simpelweg miserabel’ in slecht licht. Het beeld zou korrelig en wazig zijn, met nagenoeg geen detail.

Het probleem duikt op ongeacht de Mac die op het scherm is aangesloten, en het maakt niet uit of de Middelpunt-functie is ingeschakeld of niet.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Studio Display update

Apple heeft aan The Verge laten weten dat het scherm niet functioneert zoals het hoort, en dat er binnenkort verbeteringen worden doorgevoerd met een update. De vraag is wel in hoeverre het probleem opgelost kan worden met een update: als er iets mis is met de webcam zelf, zal een update niet het verschil maken.

Overigens is het probleem met de webcam van het Studio Display niet alleen door The Verge geconstateerd. Ook Joanna Stern van The Wall Street Journal zegt dezelfde problemen te ondervinden, en ook zij heeft van Apple te horen gekregen dat er een update aan zit te komen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: The Verge en The Wall Street Journal

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Ward Edema

Keek tijdens zijn basisschooltijd al naar de presentaties van Steve Jobs. Zweert bij macOS en iPadOS voor alles wat met beeld of muziek te maken heeft.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Mac Studio
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar