Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Apple Pencil Pro gevonden in code van Apple’s website: wat is het?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Pencil Pro code

Apple’s stylus krijgt waarschijnlijk vandaag een upgrade, en als we de code van Apple’s website mogen geloven, krijgt deze een opvallende naam: ‘Apple Pencil Pro’.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over het aankomende event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

‘Apple Pencil Pro’ in code

Vandaag is de dag: het eerste Apple-event van het jaar vindt plaats! Alle aanwijzingen duiden erop dat deze keynote in het teken staat van de iPad. Verwachting is dat Apple een nieuwe iPad Air, iPad Pro en Magic Keyboard aankondigt, maar ook een nieuwe Apple Pencil.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Van die Pencil hebben we mogelijk al een glimp opgevangen, met dank aan het X-account rib_ap712. Deze leaker ontdekte in de broncode van Apple’s Japanse website dat de afbeelding voor het aankomende event hier een bijzondere omschrijving heeft. Zoals je hieronder ziet wordt dit plaatje namelijk beschreven als een tekenaar die een ‘Apple Pencil Pro’ vastheeft.

Apple Pencil Pro

Echt of niet?

De vraag is nu of er daadwerkelijk een Apple Pencil Pro komt. De code van de Amerikaanse versie van Apple.com heeft een dergelijke beschrijving namelijk niet, aldus techblog 9to5Mac. Mogelijk is het dus een foutje vanuit de Japanse website. Eerder zagen we zelfs al een soortgelijk verhaal: afbeeldingen van de iPhone 14 Plus op Apple’s website werden steeds ‘iPhone 14 Max‘ genoemd, terwijl die naam dus niet klopte.

Momenteel verkoopt Apple al drie modellen van de stylus: de Apple Pencil 1, Apple Pencil 2, en de goedkopere Apple Pencil met usb-c. Die line-up is echter vrij verwarrend – welke Pencil je nodig hebt, ligt aan het iPad-model dat je hebt. Mogelijk maakt de volgende Apple Pencil dit minder verwarrend, bijvoorbeeld door de eerste twee generaties te vervangen. In dat geval zouden de Apple Pencil met usb-c en de nieuwe Apple Pencil 3 of Pro compatibel zijn met alle iPads, en ligt het aan je eigen budget welke versie je wilt kopen.

Hoe de volgende Pencil ook gaat heten: we zullen het vandaag (dinsdag 7 mei) al weten. Vanaf 16:00 uur Nederlandse tijd trapt het event af, en op onze website en in onze liveblog houden we je op de hoogte van het laatste nieuws. Wil je liever een overzicht van alle aankondigingen in je mail ontvangen? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!