Terug naar iOS 14: betalen met Apple Pay QR-code
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

iOS 14: betalen met Apple Pay QR-code

Door Laura Grootaarts8 juli 2020 09:092 min. leestijd1

Met Apple Pay betalen door simpelweg een QR-code te scannen: het wordt straks misschien mogelijk. In de nieuwste bèta van iOS 14 zijn hiervoor duidelijke aanwijzingen gevonden.

Apple Pay QR-code scannen

Apple Pay QR-code

In de toekomst kun je door het scannen van een QR-code of zelfs ouderwetse streepjescode Apple’s betaaldienst Apple Pay activeren. Hiervoor richt je gewoon de camera op de code. In de nieuwste bèta van iOS 14 is een instructieafbeelding gevonden van de functie, die vooralsnog ‘Code Payment’ heet.

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Scan je een code, dan wordt daarmee je Apple Pay-bankkaart in Wallet geactiveerd en kun je betalen. Andersom zou ook moeten werken: dat iemand een QR-code op jouw iPhone-scherm scant en zo jou betaalt. 9to5Mac heeft de verborgen functie ontdekt, maar het is nog niet gelukt om op deze manieer daadwerkelijk een betaling te verrichten.

Er zijn overigens diverse diensten waarmee je al kunt betalen door het scannen van een QR-code. Een Tikkie kun je bijvoorbeeld ook als QR-code aanbieden. De betaling loopt dan via je bank-app, niet via Apple Pay.

iOS 14

Apple heeft tijdens de WWDC in juni niets verteld over deze functie en het is nog maar de vraag of het de uiteindelijke versie van iOS 14 haalt. Wel werd er in de keynote gesproken over App Clips: je kunt daarmee delen van apps gebruiken zonder de app ook daadwerkelijk te downloaden. Zo is het niet meer nodig om een complete parkeer-app te downloaden als je je auto maar eenmalig ergens parkeert. Deze clips download je ook via QR-codes.

iOS 14 verschijnt dit najaar, naar verwachting in september. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Van Hauwe Gilbert
Lezer
Van Hauwe Gilbert

x