Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

iOS 14: betalen met Apple Pay QR-code

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Apple Pay QR-code


Lees verder na de advertentie

Met Apple Pay betalen door simpelweg een QR-code te scannen: het wordt straks misschien mogelijk. In de nieuwste bèta van iOS 14 zijn hiervoor duidelijke aanwijzingen gevonden.

Apple Pay QR-code scannen

In de toekomst kun je door het scannen van een QR-code of zelfs ouderwetse streepjescode Apple’s betaaldienst Apple Pay activeren. Hiervoor richt je gewoon de camera op de code. In de nieuwste bèta van iOS 14 is een instructieafbeelding gevonden van de functie, die vooralsnog ‘Code Payment’ heet.

Scan je een code, dan wordt daarmee je Apple Pay-bankkaart in Wallet geactiveerd en kun je betalen. Andersom zou ook moeten werken: dat iemand een QR-code op jouw iPhone-scherm scant en zo jou betaalt. 9to5Mac heeft de verborgen functie ontdekt, maar het is nog niet gelukt om op deze manieer daadwerkelijk een betaling te verrichten.

Er zijn overigens diverse diensten waarmee je al kunt betalen door het scannen van een QR-code. Een Tikkie kun je bijvoorbeeld ook als QR-code aanbieden. De betaling loopt dan via je bank-app, niet via Apple Pay.

iOS 14


kooptip


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!


Scoor nu de Apple Watch SE 2023 voordelig tijdens iDays!

• Grootste Apple-sale van Nederland
• Actie loopt t/m 2 juni 2024

Apple heeft tijdens de WWDC in juni niets verteld over deze functie en het is nog maar de vraag of het de uiteindelijke versie van iOS 14 haalt. Wel werd er in de keynote gesproken over App Clips: je kunt daarmee delen van apps gebruiken zonder de app ook daadwerkelijk te downloaden. Zo is het niet meer nodig om een complete parkeer-app te downloaden als je je auto maar eenmalig ergens parkeert. Deze clips download je ook via QR-codes.

iOS 14 verschijnt dit najaar, naar verwachting in september. Wil je op de hoogte blijven van het Apple-nieuws, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!