Terug naar Apple Pay van start in Duitsland – dit heb je eraan
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Pay van start in Duitsland – dit heb je eraan

Door Sven Lamers11 december 2018 08:592 min. leestijd6

Apple Pay is vandaag, 11 december, in Duitsland van start gegaan, iets meer dan vier jaar na de introductie van de betaaldienst in de VS. Er waren al een tijdje geruchten over een lancering in Duitsland en uiteindelijk bevestigde Tim Cook zelf dat Apple Pay nog in 2018 bij onze oosterburen van start zou gaan. We zullen maar niet beginnen over de status van Apple Pay in Nederland – de banken blijven hier namelijk nog steeds akelig stil. In plaats daarvan vertellen we wat je (mogelijk) aan de Duitse ondersteuning hebt.

Apple Pay België

Deze banken doen mee bij Apple Pay in Duitsland

Er zijn behoorlijk wat banken die meedoen aan Apple Pay in Duitsland – zowel wat meer traditionele banken als moderne online banken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Traditionele banken

 • Deutsche Bank
 • Hypo Vereinsbank
 • Fidor
 • Comdirect
 • Hanseatic Bank
 • Edenred
 • American Express

Online banken

 • O2 Banking
 • N26
 • bunq
 • boon (Wirecard)
 • VIMpay

Twee grote banken ontbreken overigens in de lijst: de Volksbank en de Sparkasse. Laatstgenoemde wil zijn eigen mobiel betaalsysteem pushen, maar dat werkt uiteraard niet op de iPhone.

Een Duitse rekening openen?

In principe is het ook voor ons mogelijk om een rekening bij de bovengenoemde banken te openen. Woon je in de grensstreek of heb je familie in Duitsland, dan kun je bij de meeste traditionele banken gewoon langsgaan en een rekening openen.

Gaat die vlieger voor jou niet op, zijn de online banken wellicht een optie. Met het Nederlandse bunq was het eerder al mogelijk om met een ‘buitenlandse’ rekening via Apple Pay in Nederland te betalen. Ook bij N26 mag je als buitenlander gewoon een rekening openen. Bij VIMpay moet je tijdens een videogesprek identificeren, dus oefen eerst nog even alle naamvallen. Ook moet je voor VIMpay een Duits App Store-account hebben, want de app is niet beschikbaar in Nederland.

Onze Belgische lezers hebben deze tips natuurlijk niet meer nodig. Ze mogen sinds kort al officieel gebruikmaken van Apple Pay.

Apple Pay toevoegen aan Wallet

Nadat je een rekening hebt geopend, verander je de regio-instellingen op je iPhone naar Duitsland (via ‘Instellingen>Algemeen>Taal en regio>Regio’) en voeg je in Wallet met het plusje je rekening toe. Vaak is het ook mogelijk om dat rechtstreeks vanuit de app van de bank te doen. Vervolgens kun je met Apple Pay betalen, overal waar er contactloze betaalterminals zijn – dus ook in Nederland.

Meer weten over Apple Pay?
Bekijk dit dossier
iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Boudewijn
Lezer
Boudewijn

Hoewel applePay aangeeft dat de N26 debit martercard word ondersteund, blijf ik een foutmelding krijgen, ondanks dat ik de regio op Duitsland gezet heb.

Lab6
Lezer
Lab6

Hier precies hetzelfde….

A de Jongh
Lezer
A de Jongh

Ik helaas ook, regio aangepast en ook met vpn op Duitsland

Wim
Lezer
Wim

Hier ook probleem om toe te voegen. Krijg bij N26 dat het niet lukt. Zowel debit master card als debit maestro card. Regio ook op Duitsland.

Alex
Lezer
Alex

Bij mij lukt het ook niet. Is het bij iemand wel gelukt?

Jeroen
Lezer
Jeroen

Deze optie werkt niet en zal Apple ook niet toelaten. Als je een rekening bij N26 aanvraagt en naar NL laat sturen, dan registreert N26 je voor deze regio. Mocht je naar Duitsland ‘verhuizen’, dan kan N26 die regio aanpassen maar alleen wanneer je bewijs van residentie kan overleggen door bijvoorbeeld een energierekening op jou naam te overleggen. Dus….helaas