Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

ING België ondersteunt eindelijk Apple Pay

Auteur: Ward Edema
1 reacties
Apple Pay ING België


Lees verder na de advertentie

Klanten van ING België moesten er even op wachten, maar Apple Pay is nu eindelijk ook voor hen beschikbaar.

Dat werd tijd

ING bood Apple Pay al in acht Europese landen aan, waaronder in Nederland sinds 2019, maar klanten in België moesten het helaas nog lang volhouden met een fysieke pinpas.

Vanaf vandaag komt daar verandering in. Nu kun je ook als Belgische ING-klant gebruik maken van Apple Pay op je iPhone of Apple Watch. En het werkt op alle pinapparaten die contactloos betalen ondersteunen, dus je kunt er vrijwel overal mee terecht.

Een stuk veiliger

Apple Pay biedt veel voordelen ten opzichte van de fysieke bankpas. Zo is het een stuk beter beveiligd: je ontgrendelt je bankpas via Face ID of Touch ID, of eventueel je toegangscode. Hierdoor is het niet mogelijk dat iemand betalingen doet met je pas zonder dat je dit doorhebt. Dit kan bij een fysieke pas, al helemaal sinds de komst van contactloze betalingen, wel.


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Omdat je voor Apple Pay altijd moet authenticeren is het ook niet mogelijk dat iemand je kaart uitleest met een apparaatje zonder dat je dit doorhebt. Bovendien zijn de gegevens die draadloos worden uitgewisseld tussen een betaalapparaat en je iPhone een stuk beperkter dan bij een normale pinpas. Zo wordt zelfs het nummer van je betaalkaart niet gedeeld, en kan dit dus ook niet door anderen uitgelezen worden.

Apple Pay bij ING België: zo stel je het in

Je gebruikt Apple Pay met je Belgische ING-rekening via de Wallet-app op je iPhone. Open de app en druk rechtsboven op het plusje. Volg daarna de stappen die in beeld verschijnen om je betaalkaart toe te voegen aan Apple Pay.

Het is momenteel, in het geval van ING België, alleen mogelijk om een ING-betaalkaart toe te voegen. Ondersteuning voor credit cards zal in de toekomst toegevoegd worden.

Meer weten over Apple Pay? Bekijk onze speciale Apple Pay-pagina!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: ING België