Terug naar 'Apple lanceert komend jaar een Blendle-achtige nieuwsdienst'
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

'Apple lanceert komend jaar een Blendle-achtige nieuwsdienst'

Door Koen van Ekeren18 april 2018 11:122 min. leestijd0

Apple heeft plannen om Apple News aan te vullen met een nieuwe dienst. Voor een tientje per maand krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot meer dan 200 bekende Amerikaanse tijdschriften. Dit meldt het betrouwbare Bloomberg.

Apple nieuwsdienst

Apple nieuwsdienst

Een maand geleden nam Apple de tijdschriften-app Texture over, een virtuele kiosk met uitgaven van ongeveer 200 titels. Al direct leek Texture een aanvulling voor Apple News en bronnen aan Bloomberg bevestigen dit; Apple wil de app integreren in zijn nieuwsdienst.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Apple zou de nieuwe dienst al in het komende jaar willen lanceren. Voor $9,99 per maand kunnen gebruikers zich dan abonneren op meer dan 200 tijdschriften. Dit zijn beroemde merken zoals Vogue, Elle, Cosmopolitan en National Geographic.

De nieuwsdienst is onderdeel van Apple’s plannen om meer inkomsten te genereren uit online content en diensten. De service zou hetzelfde zijn als Apple Music, waarbij je onbeperkt muziek streamt voor $9,99 per maand. Apple Music ontstond in 2014 na een overname van Beats Music. Op dat moment had Beats nog geen miljoen abonnees – nu zijn dat liefst 40 miljoen betalende gebruikers.

Zo’n explosieve toename gaan we waarschijnlijk niet zien bij de nieuwsdienst van Apple, verwacht Apple-analist Gene Munster. ‘Mensen betalen voor muziek en video, maar de meeste nieuwsservices worden door advertenties ondersteund’, zegt hij. ‘Als Apple hetzelfde te werk gaat als Texture, zullen ze waarschijnlijk niet veel abonnees hebben.’

Nog niet in Nederland

De service heeft wat weg van het Nederlandse Blendle Premium. Hier krijg je voor een maandelijks bedrag van €9,99 dagelijks een selectie van twintig artikelen, die afkomstig zijn uit ruim 120 kranten en tijdschriften.

Het duurt waarschijnlijk wel lang voordat de tijdschriftendienst zijn weg vindt naar Nederland. De service wordt waarschijnlijk in Apple News geïntroduceerd en deze app is nog altijd niet in Nederland beschikbaar. Alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië is er toegang tot de nieuws-app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar