Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

'Apple lanceert komend jaar een Blendle-achtige nieuwsdienst'

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Apple tijdschriften dienst


Lees verder na de advertentie

Apple heeft plannen om Apple News aan te vullen met een nieuwe dienst. Voor een tientje per maand krijgen gebruikers onbeperkt toegang tot meer dan 200 bekende Amerikaanse tijdschriften. Dit meldt het betrouwbare Bloomberg.

Apple nieuwsdienst

Een maand geleden nam Apple de tijdschriften-app Texture over, een virtuele kiosk met uitgaven van ongeveer 200 titels. Al direct leek Texture een aanvulling voor Apple News en bronnen aan Bloomberg bevestigen dit; Apple wil de app integreren in zijn nieuwsdienst.

Apple zou de nieuwe dienst al in het komende jaar willen lanceren. Voor $9,99 per maand kunnen gebruikers zich dan abonneren op meer dan 200 tijdschriften. Dit zijn beroemde merken zoals Vogue, Elle, Cosmopolitan en National Geographic.

De nieuwsdienst is onderdeel van Apple’s plannen om meer inkomsten te genereren uit online content en diensten. De service zou hetzelfde zijn als Apple Music, waarbij je onbeperkt muziek streamt voor $9,99 per maand. Apple Music ontstond in 2014 na een overname van Beats Music. Op dat moment had Beats nog geen miljoen abonnees – nu zijn dat liefst 40 miljoen betalende gebruikers.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Zo’n explosieve toename gaan we waarschijnlijk niet zien bij de nieuwsdienst van Apple, verwacht Apple-analist Gene Munster. ‘Mensen betalen voor muziek en video, maar de meeste nieuwsservices worden door advertenties ondersteund’, zegt hij. ‘Als Apple hetzelfde te werk gaat als Texture, zullen ze waarschijnlijk niet veel abonnees hebben.’

Nog niet in Nederland

De service heeft wat weg van het Nederlandse Blendle Premium. Hier krijg je voor een maandelijks bedrag van €9,99 dagelijks een selectie van twintig artikelen, die afkomstig zijn uit ruim 120 kranten en tijdschriften.

Het duurt waarschijnlijk wel lang voordat de tijdschriftendienst zijn weg vindt naar Nederland. De service wordt waarschijnlijk in Apple News geïntroduceerd en deze app is nog altijd niet in Nederland beschikbaar. Alleen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië is er toegang tot de nieuws-app.