Terug naar Met dit trucje kost Apple Music veel minder dan Spotify
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Met dit trucje kost Apple Music veel minder dan Spotify

Door Annemiek Lourensen31 juli 2023 16:453 min. leestijd1

Onlangs heeft Spotify hun tarieven verhoogd, en daarmee kost een individueel abonnement op de muziekdienst nu evenveel als een abonnement op Apple Music. Althans, dat lijkt zo. Er is namelijk een trucje waardoor je met Apple Music jaarlijks een stuk goedkoper uit bent dan met Spotify.

Apple Music goedkoper Spotify

Spotify duurder

Het is inmiddels een ware strijd: Apple Music vs. Spotify. Het zijn immers de populairste muziekstreamingdiensten van het moment, en ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Zo vind je op Apple’s dienst naast audio ook videomateriaal als live optredens en muziekvideo’s, terwijl je op Spotify ook content als podcasts en luisterboeken vindt.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Maar er zijn ook heel wat overeenkomsten tussen de twee, en sinds vorige week valt het prijskaartje daar ook onder. Spotify heeft namelijk hun tarieven verhoogd. Een individueel abonnement kost nu € 10,99 per maand, en dat is evenveel als een individueel abonnement bij Apple Music.

Apple Music: goedkoper dan Spotify?

Toch is er een handig trucje dat het individuele abonnement van Apple Music goedkoper maakt dan dat van Spotify. Bij Apple’s streamingdienst kun je namelijk ook voor een jaarabonnement kiezen, waarvoor je jaarlijks een bedrag van € 109 betaalt. Ter vergelijking: sluit je een abonnement af waarvoor je maandelijks € 10,99 betaalt, dan kost dat jaarlijks € 132. Ook bij Spotify. Een jaarabonnement is in verhouding dus een stuk goedkoper dan een maandabonnement.

Spotify heeft alleen maandabonnementen – er is geen jaarabonnement waarvoor je een eenmalig bedrag per jaar betaalt. Wil je een individueel abonnement, dan ben je bij Apple’s streamingdienst dus jaarlijks een stuk goedkoper uit. Helemaal omdat je de eerste drie maanden meestal gratis krijgt. Er is alleen één probleem: Apple heeft het afsluiten van een jaarabonnement flink verstopt. Hieronder laten we zien wat je moet doen.

Jaarabonnement afsluiten

Apple Music goedkoper Spotify

Wil je een Apple Music-abonnement afsluiten, dan doe je dat doorgaans rechtstreeks via de app. Maar als je dit doet, laat Apple alleen het abonnement zien waarvoor je maandelijks betaalt. En dat kost je dus de volle prijs.

Wil je een individueel jaarabonnement afsluiten? Open dan de volgende link naar Apple Music en doorloop de stappen op het scherm. Let wel goed op: soms krijg je met dit linkje alsnog alleen de keuze om een maandabonnement af te sluiten. In dat geval moet je handmatig naar het jaarabonnement zoeken:

  • Ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen’.
  • Tik bovenin op je naam.
  • Kies ‘Abonnementen’.
  • Tik op het aanbod voor Apple Music.
  • Kies ‘Bekijk alle abonnementen’.
  • Vink ‘Individueel € 109,00 per jaar’ aan en sluit je abonnement af.

Overigens zijn ook alle andere abonnementen van Spotify duurder geworden. Zo betaal je voor het abonnement Duo nu € 14,99 per maand, voor Family € 17,99 per maand en voor Student € 5,99 per maand. Apple Music hanteert verder de volgende prijzen:

Meer over Apple Music

Nu je een Apple Music-abonnee bent, wil je vast alles uit deze streamingdienst halen. Daar zijn wij voor! Zo staan de volgende artikelen nu al voor je klaar:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over Apple Music? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Music
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Remco Brocaar
Lezer
Remco Brocaar

Ik heb daar na gekeken maar die optie heb ik helaas niet. Misschien doe ik iets fout maar ik zag wel de optie om te switchen naar familie abonnement. Weten jullie ook of ik dat jaarlijks kan betalen?