Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Met dit trucje kost Apple Music veel minder dan Spotify

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Apple Music goedkoper Spotify


Lees verder na de advertentie

Onlangs heeft Spotify hun tarieven verhoogd, en daarmee kost een individueel abonnement op de muziekdienst nu evenveel als een abonnement op Apple Music. Althans, dat lijkt zo. Er is namelijk een trucje waardoor je met Apple Music jaarlijks een stuk goedkoper uit bent dan met Spotify.

Spotify duurder

Het is inmiddels een ware strijd: Apple Music vs. Spotify. Het zijn immers de populairste muziekstreamingdiensten van het moment, en ze hebben allebei hun voor- en nadelen. Zo vind je op Apple’s dienst naast audio ook videomateriaal als live optredens en muziekvideo’s, terwijl je op Spotify ook content als podcasts en luisterboeken vindt.

Maar er zijn ook heel wat overeenkomsten tussen de twee, en sinds vorige week valt het prijskaartje daar ook onder. Spotify heeft namelijk hun tarieven verhoogd. Een individueel abonnement kost nu € 10,99 per maand, en dat is evenveel als een individueel abonnement bij Apple Music.

Apple Music: goedkoper dan Spotify?


kooptip

Toch is er een handig trucje dat het individuele abonnement van Apple Music goedkoper maakt dan dat van Spotify. Bij Apple’s streamingdienst kun je namelijk ook voor een jaarabonnement kiezen, waarvoor je jaarlijks een bedrag van € 109 betaalt. Ter vergelijking: sluit je een abonnement af waarvoor je maandelijks € 10,99 betaalt, dan kost dat jaarlijks € 132. Ook bij Spotify. Een jaarabonnement is in verhouding dus een stuk goedkoper dan een maandabonnement.

Spotify heeft alleen maandabonnementen – er is geen jaarabonnement waarvoor je een eenmalig bedrag per jaar betaalt. Wil je een individueel abonnement, dan ben je bij Apple’s streamingdienst dus jaarlijks een stuk goedkoper uit. Helemaal omdat je de eerste drie maanden meestal gratis krijgt. Er is alleen één probleem: Apple heeft het afsluiten van een jaarabonnement flink verstopt. Hieronder laten we zien wat je moet doen.

Jaarabonnement afsluiten

Wil je een Apple Music-abonnement afsluiten, dan doe je dat doorgaans rechtstreeks via de app. Maar als je dit doet, laat Apple alleen het abonnement zien waarvoor je maandelijks betaalt. En dat kost je dus de volle prijs.

Wil je een individueel jaarabonnement afsluiten? Open dan de volgende link naar Apple Music en doorloop de stappen op het scherm. Let wel goed op: soms krijg je met dit linkje alsnog alleen de keuze om een maandabonnement af te sluiten. In dat geval moet je handmatig naar het jaarabonnement zoeken:

  • Ga op je iPhone of iPad naar ‘Instellingen’.
  • Tik bovenin op je naam.
  • Kies ‘Abonnementen’.
  • Tik op het aanbod voor Apple Music.
  • Kies ‘Bekijk alle abonnementen’.
  • Vink ‘Individueel € 109,00 per jaar’ aan en sluit je abonnement af.

Overigens zijn ook alle andere abonnementen van Spotify duurder geworden. Zo betaal je voor het abonnement Duo nu € 14,99 per maand, voor Family € 17,99 per maand en voor Student € 5,99 per maand. Apple Music hanteert verder de volgende prijzen:

Meer over Apple Music

Nu je een Apple Music-abonnee bent, wil je vast alles uit deze streamingdienst halen. Daar zijn wij voor! Zo staan de volgende artikelen nu al voor je klaar:

Wil je ook wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws? Zoals over Apple Music? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!