Terug naar Je Spotify-abonnement is nu duurder: dit zijn de nieuwe prijzen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Je Spotify-abonnement is nu duurder: dit zijn de nieuwe prijzen

Door Koen van Ekeren25 juli 2023 09:022 min. leestijd0

In een tijd waarin alles duurder wordt, was Spotify lang een positieve uitzondering. De populaire streamingdienst hield altijd vast aan de tien euro per maand die je bij een Premium-abonnement betaalt. Maar nu is Spotify één tot drie euro per maand duurder geworden.

Spotify duurder

Spotify duurder

In 2010 startte muziekdienst Spotify in Nederland. Een premium-versie kostte toen al € 9,99 per maand en het bedrijf verzette zich altijd tegen het verhogen van zijn abonnementsprijs. Tot nu, want de prijs van een Spotify Premium-abonnement gaat per direct omhoog.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De prijs van een individueel Spotify-abonnement gaat van € 9,99 naar € 10,99 per maand. Dat is vergelijkbaar met concurrerende streamingdiensten, waaronder Apple Music. Een duo-abonnement kost nu niet € 12,99, maar € 14,99 per maand.

De prijsstijging is bij een familie-abonnement het grootst. Maandelijks betaal je 3 euro meer, waarmee de dienst € 17,99 kost. Ook het studentenabonnement wordt één euro duurder en kost nu € 5,99. Dit zijn de nieuwe Spotify-prijzen:

AbonnementOude prijsNieuwe prijs
Individueel€ 9,99€ 10,99
Duo€ 12,99€ 14,99
Family€ 14,99€ 17,99
Student€ 4,99€ 5,99

Apple Music

De prijsstijging volgt bijna een jaar nadat Apple Music zijn abonnementsprijs verhoogde van € 9,99 naar € 10,99. Er zijn wel manieren om Apple Music goedkoper te luisteren:

Overigens is er een manier om de muziekdienst van Apple in de eerste maanden kosteloos uit te proberen. In het artikel over Apple Music gratis lees je daar meer over. Bekijk ook onze Apple Music vs Spotify vergelijking.

De prijsverhoging van Spotify komt niet onverwachts. Spotify heeft meer dan 500 miljoen luisteraars, maar slaagt er niet in winstgevend te worden. In het eerste kwartaal van 2023 maakte het Zweedse bedrijf een verlies van 225 miljoen euro.

Analisten hielden daarom al langere tijd rekening met een prijsverhoging. Spotify heeft overigens ook plannen voor een extra, nog duurder abonnement: Spotify Supremium. Hierbij kun je muziek in hogere kwaliteit streamen, met Spotify HiFi.

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar