Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple mixed reality-headset komt eraan (en wordt behoorlijk premium)’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple mixed reality headset

Het kan niet meer lang duren: de Apple mixed reality-headset komt eraan. Volgend jaar is het al zover, zo schrijft Apple-watcher Mark Gurman. Er zijn al lange tijd geruchten over dit compleet nieuwe Apple-product.

Lees verder na de advertentie

Apple mixed reality-headset

Mixed reality houdt in dat de speciale Apple-bril zowel Augmented reality als virtual reality ondersteunt. Bij augmented reality (AR) wordt er een extra laag digitale informatie over de werkelijkheid geplaatst. Denk aan pijlen over de weg bij een navigatie-app. Bij virtual reality (VR) zie je niets meer van de wereld om je heen, en ga je op in een compleet digitale wereld. Bijvoorbeeld een game.

Of de headset direct door de massa omarmd gaat worden, is nog maar de vraag. Waarschijnlijk is het een behoorlijk premium product. Volgens Gurman wordt het een zeer prijzig apparaat met geavanceerde chips, schermen en sensoren – het kan zelfs je gelaatsuitdrukking inschatten. Prijskaartje? Ten minste 3000 dollar. Waar een Mac (ondanks de nieuwe M1-chip) nog steeds niet ideaal is voor games, moet de Apple Mixed Reality-headset dat wél worden.

Apple Glass

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Overigens is Apple ook van plan om in de toekomst een product te lanceren dat gebaseerd is op augmented reality. Dit wordt mogelijk de laatste grote nieuwe productcategorie die Tim Cook voor zijn pensioen lanceert, zo wordt gefluisterd binnen Apple. Cook heeft eerder in interviews ook al aangegeven dat hij Augmented reality beschouwt als iets revolutionairs.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: via 9to5Mac