Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Tim Cook wil voor vertrek nog één groot nieuw product lanceren’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Tim Cook in Apple Park


Lees verder na de advertentie

Het is deze maand exact tien jaar geleden dat Tim Cook aantrad als CEO van Apple. De kans dat hij daar nóg eens tien jaar aan vastplakt, lijkt zeer gering. Toch heeft Cook nog grootse plannen …

Tim Cook: nog één groot nieuw product

Het is een publiek geheim binnen Apple zelf: Tim Cook (1960) zou voordat hij vertrekt, nog één keer willen uitpakken met een ‘grote nieuwe productcategorie’. Dat schrijft Mark Gurman van Bloomberg in zijn wekelijkse Power-on-nieuwsbrief. Eigenlijk heeft hij in het decennium waarin hij aan het roer heeft gestaan, één echt nieuw product gelanceerd en dat is de Apple Watch. Maar wat wordt het tweede grote product dat Tim Cook op zijn naam gaat zetten?

Misschien denk je nu meteen: hij komt er dus tóch, de Apple Car, want daar was dit voorjaar veel om te doen. Maar nee. Cook zou zich vooral richten op augmented reality (AR). Waarschijnlijk wordt met de grote nieuwe productcategorie de toekomstige augmented reality-bril van Apple bedoeld.

Volgens Gurman is Apple van plan om volgend jaar al een mixed reality-headset uit te brengen. Hierin worden augmented reality en virtual reality gecombineerd. Het moet een niche-product worden, gericht op ontwikkelaars. Daarnaast is er de AR-bril – ‘Apple Glass‘ – en die mogen we ergens in het midden van het decennium verwachten. Deze is bedoeld voor de consumentenmarkt.

Wanneer vertrekt Cook?


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Gurman speculeert dat Cook waarschijnlijk ergens tussen 2025 en 2028 met pensioen gaat. Ook omdat hij ook nog een salariscontract heeft dat in 2025 afloopt. Cook gaf eerder dit jaar in een interview al aan dat tien jaar aan het roer bij Apple een lange tijd is, en dat nog eens tien jaar hem onwaarschijnlijk lijkt. Maar een exacte einddatum is nog niet in zicht. Apple zou inmiddels al zoeken naar een opvolger en intern diverse topmanagers klaarstomen voor de taak.

Bron: via 9to5Mac