Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

‘Apple-keynote op 25 maart – focus op Netflix voor nieuws’

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Apple tijdschriften dienst


Lees verder na de advertentie

De WWDC-keynote laat nog even op zich wachten, maar als we Buzzfeed mogen geloven, vindt de eerste keynote van Apple in 2019 al plaats op 25 maart. Als je je nu al verheugt op een iPad mini 5 en nieuwe AirPods, moeten we je helaas teleurstellen. Volgens de bronnen van Buzzfeed ligt de focus van het event op de lancering van Apple’s abonnementsdienst voor nieuws en tijdschriften.

Abonnementsdienst voor nieuws

Ongeveer een jaar geleden heeft Apple de app Texture overgenomen. Hier kreeg je voor een vast bedrag per maand toegang tot een heleboel tijdschriften. Het is de verwachting dat Apple deze dienst gaat combineren met Apple News. De nieuwsdienst gaat waarschijnlijk het gebruikelijke tientje kosten, net als een hoop andere abonnementsdiensten. Wall Street Journal heeft daarnaast gehoord dat Apple 50 procent van de inkomsten zelf wil houden en de andere helft onder de uitgevers wil verdelen. Dat is meer dan bij de verkopen van apps in de App Store en zorgt voor kritiek bij uitgeverijen. Daarnaast zijn deze ontevreden over het feit dat Apple geen e-mailadressen en creditcardnummers van gebruikers met ze wil delen.

Streamingdienst voor films en series?

Daarnaast heeft Apple al een tijdje een streamingdienst voor films en series op de planning staan. Of deze ook tijdens de keynote van 25 maart gepresenteerd wordt, is onduidelijk. Naar verluidt gaat deze dienst in april van start, dus dan zou eind maart het goed moment zijn voor de presentatie ervan. Bij Apple’s streamingdienst is het de bedoeling dat je zowel eigen producties van Apple kunt kijken als films en series van andere partijen.

Geen AirPods en iPad mini


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Slecht nieuws voor mensen die wachten op nieuwe hardware, want volgens de bronnen worden er tijdens de keynote geen nieuwe producten gepresenteerd. Dat zou betekenen: geen nieuwe AirPods en geen nieuwe iPad mini (en sowieso geen iPhone SE 2). In het verleden heeft Apple tijdens de keynote in maart echter altijd ook nieuwe hardware gepresenteerd, dus dit geloven wij nog niet helemaal.