Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘Apple ID’ gaat verdwijnen (en dit wordt zijn vervanger)

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple ID verdwijnt

Het Apple ID zoals we dit kennen verdwijnt, want naar verluidt vindt er binnenkort een grote verandering plaats.

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over het Apple ID? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple ID verdwijnt?

Als Apple gebruiker ontkom je niet aan een Apple ID. Door voor jezelf zo’n account te maken en in te loggen op een Apple-apparaat, krijg je toegang tot allerlei diensten van Apple. Denk hierbij aan iCloud, FaceTime en de App Store. Bovendien kun je het gebruiken om je voorkeuren, persoonlijke gegevens en betaalmethoden te beheren, en om digitale aankopen te doen.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met het Apple ID kun je inloggen op vrijwel alle apparaten van Apple. Het account herkent vervolgens al deze toestellen, waardoor je met iCloud al je gegevens kunt synchroniseren. Zo zie je bijvoorbeeld de foto’s die je op je iPhone hebt gemaakt ook terug op je iPad of Mac. Kortom: met een Apple ID haal je écht alles uit de apparaten en diensten van Apple.

‘Apple Account’

Het Apple ID is onmisbaar, maar binnenkort gaat er wat veranderen. Volgens bronnen van de Amerikaanse techblog MacRumors is Apple van plan om het Apple ID een nieuw leven in te blazen. Specifiek door het account een nieuwe naam te geven, wat betekent dat de term ‘Apple ID’ officieel verdwijnt. Verder verandert er niets – maak je dus geen zorgen over jouw eigen account en gegevens.

Apple zou momenteel al experimenteren met een nieuwe naam: ‘Apple Account’. Klinkt wat ons betreft goed, want de naam geeft duidelijk aan wat het account inhoudt, en er zijn veel Apple-gebruikers die er op deze manier naar refereren. Sterker nog, de term komt nu al regelmatig voorbij op Apple’s eigen website. Zo gaat de volgende support-pagina over het controleren van je ‘Apple accountsaldo‘, niet je ‘Apple ID-saldo’.

Wel blijft het onduidelijk waarom Apple de naam wil veranderen, en of het daadwerkelijk ‘Apple Account’ wordt. Doorgaans heeft Apple namelijk meerdere namen achter de hand voor nieuwe producten of diensten. Kijk maar naar het besturingssysteem van de Apple Vision Pro. Voor zijn release gebruikte Apple hiervoor drie verschillende namen – realityOS, xrOS en visionOS – en pas tijdens de aankondiging van de headset werd duidelijk dat laatstgenoemde de winnaar was. En gezien ‘Apple Account’ momenteel nog wordt getest, bestaat er nog altijd een kans dat de naam ‘Apple ID’ helemaal niet verdwijnt.

Wanneer?

Naar verluidt vindt de naamsverandering eind 2024 al plaats. Waarschijnlijk als onderdeel van de nieuwe software-updates, want dit jaar komen iOS 18 en macOS 15 ook uit. Verwachting is dan ook dat Apple’s besturingssystemen en website direct de nieuwe naam hanteren. Maar mogelijk horen we in juni al wat de nieuwe naam wordt: dan vindt de jaarlijkse WWDC plaats, waar Apple hun grote nieuwe software-updates presenteert.