Terug naar Apple werkt aan Apple GPT – maar wat zijn ze ermee van plan?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple werkt aan Apple GPT – maar wat zijn ze ermee van plan?

Door Laura Grootaarts20 juli 2023 09:253 min. leestijd0

Apple werkt in het geheim aan ‘Apple GPT’. Deze AI-chatbot wordt intern al gebruikt. Gaat deze AI de concurrentie aan met ChatGPT, Bing en Google’s Bard? Dit is de huidige stand van zaken!

Apple ChatGPT

Apple GPT

De laatste maanden zijn AI-chatbots bezig aan een stevige opmars, en ook bij Apple heeft kunstmatige intelligentie op dit moment prioriteit, zo schrijft Apple-kenner Mark Gurman. Apple heeft om te beginnen voor intern gebruik een eigen chatbot ontwikkeld die door ontwikkelaars ‘Apple GPT’ genoemd wordt – een duidelijke verwijzing naar ChatGPT.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

De chatbot geeft informatie op basis van de gegevens waar Apple het mee heeft getraind. Momenteel wordt de app gebruikt bij het samenvatten van tekst en het beantwoorden van vragen. Het komt vooral van pas bij het maken van prototypes van producten.

Nog niet voor consumenten

Kun je dan binnenkort Apple’s chatbot vragen om een opstel, sollicitatiebrief of mail voor je te schrijven? Dat valt nog te betwijfelen. Zelfs binnen Apple hebben medewerkers speciale toestemming nodig om toegang te krijgen tot Apple GPT. Het bedrijf heeft op dit moment nog geen duidelijke strategie ontwikkeld voor de release van deze technologie aan consumenten.

De AI-ontwikkelingen hebben grote impact op hoe mensen met hun iPhone omgaan. Apple maakt zich naar verluidt zorgen over de populariteit van chatbots en is bang om achterop te raken. Apple GPT moet er dan vooral ook voor zorgen dat Apple in dit opzicht bijblijft. Apple is altijd al voorzichtiger dan de concurrentie en vindt privacy belangrijker dan functionaliteit. Dat heeft er wel voor gezorgd dat Siri niet de slimste spraakassistent is. Hopelijk gaan ze wat AI betreft niet opnieuw de boot missen.

Toekomst van AI bij Apple

Apple-CEO Tim Cook is voorzichtig als het om AI gaat. Hij ziet het als een belangrijkere ontwikkeling, maar vindt dat er eerst nog ‘een aantal kwesties’ opgelost moet worden. Toch gonst het over een grote Apple-aankondiging rondom AI in 2024 – concrete details zijn nog niet bekend.

Wel worden er steeds meer AI-functies verweven in de software. Zo is je iPhone straks met iOS 17 in staat om je huisdieren te herkennen op foto’s, krijg je waarschuwingen voor mogelijk aanstootgevende foto’s en wordt tekstvoorspelling steeds sterker.

Meer lezen over AI?

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: Bloomberg

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar