Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Downloaden maar: ChatGPT-app is er nu ook in Nederland!

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
ChatGPT iPhone app


Lees verder na de advertentie

De ChatGPT-app is nu ook beschikbaar in Nederland. Alle Nederlandse iPhone-gebruikers kunnen de app van de AI-chatbot installeren via de App Store van Apple.

ChatGPT-app

De ChatGPT-app kwam twee weken geleden uit in de Verenigde Staten en veertig landen volgden snel, maar een lancering in Nederland bleef nog even uit. Nu zijn er honderd landen bijgekomen, waaronder Nederland. Daarmee is de iPhone-app van ChatGPT nu in 152 landen en regio’s te downloaden.

De app is vooralsnog alleen toegankelijk voor iPhone-gebruikers en je downloadt de app via deze link. Log je na het downloaden in met je account, dan worden de gegevens gesynchroniseerd. Zo vind je al je eerdere ChatGPT-conversaties ook in de iOS-app terug. Overigens zijn er nog talloze ChatGPT-klonen te vinden in de App Store, maar dat zijn niet de officiële apps. Vaak moet je daar betalen voor ChatGPT, terwijl de dienst gratis is.

Prompts inspreken


kooptip

Een voordeel van de iOS-app is dat je de mogelijkheid hebt om je prompt in te spreken, in plaats van te typen. Whisper is geïntegreerd in de app, de spraakherkenningsoftware van OpenAI. Om te zorgen dat het goed werkt, selecteer je eerst je voorkeurstaal bij de instellingen:

  1. Tik rechtsboven op de drie puntjes.
  2. Selecteer ‘Settings’.
  3. Druk op ‘Main Language’.
  4. Selecteer ‘Dutch’.

Om je prompt in te spreken, tik je rechts in het invoerveld op het audio-icoon. Spreek je prompt in en druk op de cirkel als je klaar bent. Whisper converteert je spraakbericht vervolgens naar tekst. Corrigeer eventueel de tekst en druk op de paarse pijl om de prompt te verzenden.

Gratis

De ChatGPT-app is volledig gratis te gebruiken. Wel kun je upgraden naar ChatGPT Plus: dit kost € 22,99 per maand. Je hebt dan toegang tot de verbeterde versie van ChatGPT (GPT-4) en de nieuwste bèta-functies. Ook is de dienst altijd beschikbaar (ook als het druk is) en krijg je sneller antwoord.

Wil je alles halen uit ChatGPT? Bekijk ons artikel met de handigste ChatGPT prompts.