Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Watch Series 8 Pro: wordt dit de naam van de premium Watch?

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
Apple Watch Series 8 Pro


Lees verder na de advertentie

Volgende week vindt het grootste Apple event van het jaar plaats! De ster van de avond wordt de iPhone 14, al belooft de nieuwe Apple Watch ook een grote verrassing te worden. Het lijkt er namelijk al maanden op dat er niet alleen een gewone Apple Watch Series 8 wordt aangekondigd, maar ook een Pro-versie. Maar hoe gaat deze smartwatch écht heten?

Apple Watch Series 8 Pro

Even terugdraaien: wat wordt er nou zo ‘Pro’ aan deze Apple Watch? Onder andere het ontwerp. Naar verluidt krijgt hij een 1,99-inch display en een kastgrootte van 47 mm, wat een stuk groter is dan het 1,77-inch scherm van de huidige Apple Watch Series 7. Bovendien wordt dit scherm vlak, in tegenstelling tot het ronde display van nu.

Zelfs het materiaal is anders: het premium-horloge wordt gemaakt van titanium. Daarmee wordt je Watch niet alleen krasbestendiger, maar hij gaat ook een stuk langer mee dan de huidige Watch. Deze komt in twee uitvoeringen – roestvrij staal en aluminium – maar kunnen niet op tegen titanium.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Ook van binnen krijgt hij een aantal updates. Zo gaat de batterij na een oplaadbeurt een stuk langer mee dan het reguliere model. En waarschijnlijk krijgt hij een paar nieuwe sensoren, waaronder om je lichaamstemperatuur te meten. Met dit in het achterhoofd lijkt deze Apple Watch vooral bedoeld voor beoefenaars van extreme sporten, zoals hikers of atleten.

Hoe noemen we hem dan?

Dan nu de hamvraag: welke naam krijgt deze Watch? Een concreet antwoord krijgen we volgende week pas tijdens het event, maar Apple volgt vaak dezelfde patronen als het gaat om productnamen. Daarom hebben wij al een paar theorieën.

Bij de iPhone hanteert Apple doorgaans hetzelfde patroon: serienaam plus modelnaam. Bewandelt de Watch hetzelfde pad? Verwacht dan een naam als ‘Apple Watch Series 8 Pro’ of zelfs ‘Apple Watch Series 8 Pro Max’. Vanuit een marketingperspectief is dat wel een flinke mond vol. Wat dat betreft rolt ‘Apple Watch Pro (Max)’ wat gemakkelijker van de tong.

Maar wellicht dat Apple het over een compleet andere boeg gooit. Aangezien de Watch bedoeld is voor een kleine groep sportievelingen, is een ‘Apple Watch Extreme’ ook een optie. Of een ‘Apple Watch X’, net als de iPhone X uit 2017. Wat het ook is, de mysterieuze Watch trekt nu al onze aandacht.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer deze Apple Watch wordt aangekondigd? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.