Terug naar Apple Watch Series 8 Pro: wordt dit de naam van de premium Watch?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple Watch Series 8 Pro: wordt dit de naam van de premium Watch?

Door Annemiek Lourensen31 augustus 2022 09:583 min. leestijd0

Volgende week vindt het grootste Apple event van het jaar plaats! De ster van de avond wordt de iPhone 14, al belooft de nieuwe Apple Watch ook een grote verrassing te worden. Het lijkt er namelijk al maanden op dat er niet alleen een gewone Apple Watch Series 8 wordt aangekondigd, maar ook een Pro-versie. Maar hoe gaat deze smartwatch écht heten?

Apple Watch Series 8 Pro

Apple Watch Series 8 Pro

Even terugdraaien: wat wordt er nou zo ‘Pro’ aan deze Apple Watch? Onder andere het ontwerp. Naar verluidt krijgt hij een 1,99-inch display en een kastgrootte van 47 mm, wat een stuk groter is dan het 1,77-inch scherm van de huidige Apple Watch Series 7. Bovendien wordt dit scherm vlak, in tegenstelling tot het ronde display van nu.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zelfs het materiaal is anders: het premium-horloge wordt gemaakt van titanium. Daarmee wordt je Watch niet alleen krasbestendiger, maar hij gaat ook een stuk langer mee dan de huidige Watch. Deze komt in twee uitvoeringen – roestvrij staal en aluminium – maar kunnen niet op tegen titanium.

Ook van binnen krijgt hij een aantal updates. Zo gaat de batterij na een oplaadbeurt een stuk langer mee dan het reguliere model. En waarschijnlijk krijgt hij een paar nieuwe sensoren, waaronder om je lichaamstemperatuur te meten. Met dit in het achterhoofd lijkt deze Apple Watch vooral bedoeld voor beoefenaars van extreme sporten, zoals hikers of atleten.

Hoe noemen we hem dan?

Dan nu de hamvraag: welke naam krijgt deze Watch? Een concreet antwoord krijgen we volgende week pas tijdens het event, maar Apple volgt vaak dezelfde patronen als het gaat om productnamen. Daarom hebben wij al een paar theorieën.

Bij de iPhone hanteert Apple doorgaans hetzelfde patroon: serienaam plus modelnaam. Bewandelt de Watch hetzelfde pad? Verwacht dan een naam als ‘Apple Watch Series 8 Pro’ of zelfs ‘Apple Watch Series 8 Pro Max’. Vanuit een marketingperspectief is dat wel een flinke mond vol. Wat dat betreft rolt ‘Apple Watch Pro (Max)’ wat gemakkelijker van de tong.

Maar wellicht dat Apple het over een compleet andere boeg gooit. Aangezien de Watch bedoeld is voor een kleine groep sportievelingen, is een ‘Apple Watch Extreme’ ook een optie. Of een ‘Apple Watch X’, net als de iPhone X uit 2017. Wat het ook is, de mysterieuze Watch trekt nu al onze aandacht.

Wil je op de hoogte worden gebracht wanneer deze Apple Watch wordt aangekondigd? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar