Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘AirPods Pro 2 krijgen fitness-tracking’ – geen Apple Watch meer nodig?

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
AirPods Pro 2 gezondheidsfuncties


Lees verder na de advertentie

Al langer horen we geluiden dat de AirPods Pro 2 functies voor fitness-tracking gaan krijgen. Nu komt er een concreet gerucht naar buiten waarin er sprake is van nieuwe bewegingssensoren voor de ‘professionele’ oordopjes van Apple. Dit moet je weten.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

AirPods Pro 2 met bewegingssensoren

De AirPods Pro 2 verwachten we in september, samen met de iPhone 14. Het duurt dus niet meer lang voordat de dopjes gepresenteerd worden, daarom krijgen we een steeds concreter beeld van de AirPods Pro 2.

Het lijkt er dus op dat Apple de AirPods Pro voor het eerst met speciale fitness-functies gaat uitrusten. Dat meldt MacRumors en verwijst naar verschillende rapporten die ze hebben ontvangen. Zo is er sprake van bewegingssensoren die onder meer bijhouden hoeveel stappen je op een dag zet. Dat zou prima van pas komen, want in iOS 16 staat er een nieuwe Conditie-app standaard op je thuisscherm. Mogelijk kun je dus ook via de AirPods Pro 2 je activiteitenringen vullen.

Meer mogelijkheden voor fitness-tracking met AirPods Pro 2


kooptip

Mogelijk blijft het niet alleen bij bewegingssensoren. Apple heeft namelijk ook een patent op een systeem dat je gezondheid en fitness via je oor kan meten. Daarbij moet je denken aan lichaamstemperatuur, hartslag, zweetniveau en meer.

Hiermee zouden de AirPods Pro 2 bijna een simpelere vervanging voor de Apple Watch kunnen worden. Een gezondheidsgadget die even veel gegevens bij kan houden, langer meegaat op een acculading en je veel minder afleidt.

Eerste geruchten zijn al meer dan een jaar oud

Afgelopen jaar liet Mark Gurman van Bloomberg al weten dat de tweede generatie van de AirPods Pro de focus op gezondheidstracking ging leggen. Toen was er al sprake van extra bewegingssensoren. En daarvoor had Ming-Chi Kuo al voorspeld dat Apple de oordopjes op de lange termijn met gezondheids- en fitness-functies wilde uitrusten. Dat moment lijkt nu eindelijk in zicht te zijn.

AirPods Pro met Lightning-kabel

Meer functies voor AirPods Pro 2

Wat is er dan nog meer nieuw bij de AirPods Pro 2, naast de fitness-functies? Het design lijkt vooralsnog hetzelfde te blijven, maar er komen wel nieuwe sensoren die contact met de huid registreren (in plaats van de huidige, minder nauwkeurige infrarood-sensor) en een nieuwe bluetooth-chip. Laatstgenoemde moet het de weergave van lossless-audio mogelijk maken, via de Apple Lossless Audio Codec (ALAC). Zo luister je naar muziek met nog hogere geluidskwaliteit, bijvoorbeeld via Apple Music.

Ook de oplaadcase krijgt verbeteringen. Naast hogere waterbestendigheid (IPX4), is het doosje in staat om een geluid af te spelen. Op die manier vind je de oplaadcase gemakkelijker terug als je hem kwijt bent.

Bron: MacRumors