Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Komt er een Apple-event in maart 2024? Dit weten we tot nu toe

Auteur: Annemiek Lourensen
1 reacties
Tim Cook op het podium

Het eerste Apple-event van 2024 vindt mogelijk al plaats in maart! Wat kun je verwachten?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple-nieuws, zoals over het aankomende Apple-event? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Apple-event maart 2024?

De afgelopen jaren organiseerde Apple regelmatig een keynote in het voorjaar – meestal in maart. Kijk maar eens terug: Apple hield het ‘Peak Performance’-event op 8 maart 2022, het ‘It’s show time’-event op 25 maart 2019, en het ‘Let’s take a field trip’-event op 27 maart 2018. Alleen het ‘Spring Loaded’-event uit 2021 werd in april gehouden, en in 2020 en 2023 vond er überhaupt geen voorjaarsevent plaats.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Dat zijn dus vier events in de afgelopen zes jaar, waarvan het merendeel in maart plaatsvond. De kans is dan ook groot dat er in 2024 weer een Apple-event in maart is. Sterker nog, er zijn al veel geruchten van betrouwbare Apple-leakers dat er volgende maand wat nieuwe Apple-apparaten verschijnen.

Nieuwe producten

In 2023 verscheen geen enkele nieuwe iPad, maar aankomende maart wordt de tablet wél in het zonnetje gezet. Volgens geruchten komt Apple dan namelijk met nieuwe versies van de iPad Air én de iPad Pro. Eerstgenoemde komt er voor het eerst in twee formaten: 10,9 en 12,9 inch. Ook de iPad Pro belooft behoorlijk vernieuwend te worden, want naar verluidt krijgt deze voor het eerst een oled-scherm. Ontdek hier meer over onze iPad Air verwachtingen en iPad Pro verwachtingen.

Mark Gurman van Bloomberg schrijft dat er eind maart ook een nieuwe MacBook Air verschijnt. De 13- en 15-inch versies worden volgens hem dan uitgerust met een M3-chip. Deze processor kwam eind vorig jaar uit, en de MacBook Pro en iMac zijn toen direct overgestapt. De MacBook Air is dus ook aan de beurt, en mogelijk geldt hetzelfde voor de Mac mini.

Een compleet nieuw product is het niet, maar mogelijk verschijnt er ook een nieuw kleurtje voor de iPhone 15. De afgelopen drie jaar kwam Apple in het voorjaar namelijk steeds met een nieuwe kleur voor hun meest recente iPhone-model – waarschijnlijk om de verkoop een extra boost te geven. Zo verscheen de iPhone 14 (Plus) in geel, de iPhone 13 (mini) en iPhone 13 Pro (Max) in het groen, en de iPhone 12 (mini) in paars. Welke kleur de iPhone 15 krijgt is onduidelijk, maar wij gokken oranje. Die is nog niet aan de beurt geweest!

Apple Vision Pro?

De Apple Vision Pro is sinds 2 februari uit in de Verenigde Staten, maar andere landen moeten hem nog missen. Volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo zal Apple nog vóór de WWDC in juni delen welke landen als volgende aan de beurt zijn. Een aankondiging tijdens een Apple-event in maart lijkt hiervoor gepast.

Overigens is de kans klein dat Nederland al als volgende aan de beurt is. Doorgaans verschijnen Apple-producten eerst in grotere markten, zoals Canada, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Verwachting is dan ook dat we voorlopig nog niet aan de beurt zijn – eind dit jaar of begin 2025 lijkt een realistischer scenario.

Wanneer?

Door alle geruchten en de events van de voorgaande jaren, verwachten we inderdaad een Apple-event in maart 2024. Maar Apple heeft nog niets officieel aangekondigd, dus een concrete datum is nog onbekend. Bij iCreate houden we je op de hoogte!