Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple Event maart 2022: deze hints zitten in de uitnodiging

Auteur: Ward Edema
6 reacties
Apple Event hints


Lees verder na de advertentie

Zodra de uitnodiging van een Apple Event de deur uitgaat, gaan wij weer haastig op zoek naar hints over wat we kunnen verwachten. Nu is het weer zover: dit konden we vinden.

Apple Event maart 2022 hints

Het hoge woord is eruit: het eerste Apple Event van het jaar vindt plaats op 8 maart om 19:00 Nederlandse tijd. Dit werd zoals gebruikelijk aangekondigd met een prachtig vormgegeven en mysterieuze uitnodiging, ditmaal met de woorden: Peek performance.

De vraag is dan altijd: welke hints kunnen we uit die uitnodiging halen? Wij zetten op een rij wat we konden bedenken, van geloofwaardig tot niet zo geloofwaardig.

Peek performance

MacBook Air 2022


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

 

Laten we beginnen met de titel van het event: Peek performance. Het is een woordspeling op ‘peak performance’, oftewel een topprestatie. Een ‘peek’ is dan weer een voorproefje. We krijgen dus een voorproefje van (top)prestaties.

Er gingen al geruchten dat we tijdens het evenement de eerste Macs met een snellere M2-chip gaan zien – naar verwachting een 13-inch MacBook Pro en een Mac mini – dus daar zou de titel goed bij passen. Maar er wordt ook nog een andere nieuwe processor van Apple verwacht: een extreme uitvoering van de M1 voor de nieuwe Mac Pro. We verwachten niet dat deze binnenkort in de winkels ligt, maar misschien is het juist daarom slechts een ‘peek’.

Kleurrijke tunnel

Apple Event maart 2022

Visueel is de uitnodiging van Apple ook erg boeiend: het toont een soort futuristische tunnel in de vorm van het Apple-logo, met een verzameling felle kleuren. Op Apple’s website is het logo ook te bekijken in 3D.

Als we kijken naar voorgaande uitnodigingen, dan slaan dit soort felle kleuren bijna altijd op de kleuren van een nieuw product. Het zouden dus de kleuren kunnen zijn van de iPhone SE 2022 of de vernieuwde iPad Air – volgens de geruchten kunnen we deze producten namelijk in ieder geval verwachten.

Of gaat het hier dan toch om de MacBook Air 2022 met een volledig nieuw ontwerp? De kleuren doen denken aan die van de 24-inch iMac, en volgens Apple-leakers krijgt de Air bijna dezelfde kleuren. Ook hier geldt: we verwachten de Air nog niet, maar een ‘peek’ behoort tot de mogelijkheden.

Hints naar Apple Reality

Apple Virtual Reality

Maar wat nou als de kleuren van de uitnodiging niet belangrijk zijn, en we vooral moeten kijken naar het ’tunneleffect’? Dan denken we direct aan de Apple Reality: Apple’s aankomende VR-bril. Kijk je naar de 3D-versie van de uitnodiging, dan zie je aan de andere kant van het logo géén tunneleffect. Dit lijkt dus op een VR-bril: diepte aan de kant van de lenzen, maar plat aan de andere kant.

Er gaan geruchten dat de Apple Reality pas aan het einde van het jaar in de verkoop gaat. Dat is echter over het algemeen een drukke periode voor Apple, vol met aankondigingen van iPhones, Apple Watches en meer. Een voorvertoning van de Apple Reality nu, zodat de aankondiging niet in die drukke periode gepropt hoeft te worden, is dus niet zo’n gek idee.

U2 of Apple Stargate?

Apple Park regenboog

En dan nog dit: het podium middenin Apple Park, de huidige campus van Apple, is net zo kleurrijk als de uitnodiging en heeft eenzelfde tunneleffect. Dus misschien krijgen we een muziekoptreden – zei er iemand U2? Of heeft Apple eindelijk een portaal naar een andere dimensie gebouwd en die in het podium verwerkt?

Op 8 maart om 19:00 weten we meer. Uiteraard kun je dan alles volgen in het liveblog op onze website. En heb je zelf nog andere hints ontdekt? Deel ze dan met ons via de reacties!

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!