Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Wacht met het kopen van een Mac: Apple M2 release komt eraan!

Auteur: Ward Edema
2 reacties
Apple M2 release


Lees verder na de advertentie

Als je interesse hebt in het kopen van een Mac met M1-chip, kun je beter nog even wachten: de Apple M2 release lijkt erg dichtbij te zijn, en verschijnt waarschijnlijk in meer Macs dan eerst werd verwacht.

Van M1-chip naar M2-chip

Er gaan al langer geruchten dat de Apple de M2-chip in 2022 gaat aankondigen. Dit is de opvolger van de M1-chip, Apple’s eerste eigen processor voor de Mac. Deze bracht behoorlijke verbeteringen voor de Mac, zoals snellere opstarttijden, verdubbelde accuduur, en ondersteuning voor iOS-apps.

De M2 is naar verwachting iets sneller dan z’n voorganger: zo’n 10%. Dit klinkt niet als een grote verbetering, maar de M2 heeft nog een ander trucje. Het aantal gpu-cores wordt namelijk vergroot, van 8 naar 10. Hierdoor heeft de M2 een stuk meer grafische kracht dan z’n voorganger.

Apple M2 release

Hoewel eerst werd gedacht dat de M2-chip dit jaar alleen naar de 13-inch MacBook Pro en de nieuwe MacBook Air zou komen, zegt de betrouwbare Apple-analist Mark Gurman nu dat daar nog twee Macs bijkomen. Het zou gaan om de Mac mini en de 24-inch iMac.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Apple M2 chip

Dit betekent dat álle Macs die nu een M1-chip hebben, de upgrade krijgen naar een M2. Heb je dus interesse in een model met M1-chip, loont het om nog even te wachten.

De eerste twee modellen die we gaan zien, zijn waarschijnlijk de Mac mini en de 13-inch MacBook Pro. Die kunnen we volgens Gurman al bij het eerste Apple-event van het jaar verwachten. Dit evenement vindt waarschijnlijk plaats op 8 maart.

Mac mini maal twee

Naast een Mac mini met M2-chip, verwacht Gurman ook een Mac mini met een M1 Pro- en M1 Max-chip. Deze wordt een stuk sneller dan z’n ‘reguliere’ broertje, en is echt bedoeld voor professionals. Ook heeft dit model een nieuw ontwerp. Je leest er meer over in ons Mac mini 2022-dossier.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: 9to5mac