Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

‘iOS 13.5.5: Apple Music, Apple TV+ en meer straks in voordelige bundel’

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
4K Apple TV 2020


Lees verder na de advertentie

Apple biedt steeds meer diensten aan. Voor muziek, films en games moet je nu nog losse abonnementen afsluiten, in de toekomst gaat Apple ze misschien bundelen. Dat betekent een scherper tarief.

Apple TV+ The Morning Show

Apple diensten bundel

Geruchten over een bundeling van de verschillende Apple-diensten zijn er al langer. Maar nu zijn er in de code van iOS 13.5.5 concrete verwijzingen te vinden: er wordt gesproken over een ‘bundle offer’ en een ‘bundle subscription’. In eerdere versies van iOS waren deze verwijzingen nog niet te vinden.

In de bundel zouden in ieder geval Apple Music (muziek), Apple TV+ (films en series) en Apple News+ (tijdschriften en kranten) worden opgenomen. Een logische toevoeging lijkt ons bovendien Apple Arcade voor games en eventueel ook nog iCloud-opslag. Apple News+ is in Nederland en België overigens niet beschikbaar, dus het is nog maar de vraag wat daar dan precies mee gebeurt.


kooptip

Het is niet voor het eerst dat Apple diensten zou bundelen. Studenten met een Apple Music-abonnement, kijken nu ook al gratis naar Apple TV+.

De diensten

Op dit moment biedt Apple de volgende betaalde diensten aan:

  • Apple Music: € 9,99 per maand
  • Apple TV+: € 4,99 per maand
  • Apple Arcade: € 4,99 per maand
  • iCloud-opslag: 50 GB, 200 GB, of 2 TB: € 0,99, € 2,99 of € 9,99 per maand
  • Apple News+: $ 9,99 per maand (alleen beschikbaar in de VS, Verenigd Koninkrijk, Australië en Canada)

In de bundel zou Apple deze diensten kunnen combineren tegen een gunstiger tarief. Het is nog niet duidelijk aan welk bedrag je daarbij ongeveer moet denken.