Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Apple haalt testrijders binnen voor Apple Car (en zo meld jij je aan)

Auteur: Ward Edema
0 reacties
Apple Car testrijders

Apple is hard bezig met het rondselen van testrijders voor de ontwikkeling van de Apple Car – en daar kun jij misschien ook aan meedoen.

Lees verder na de advertentie

Apple Car testrijders

De Apple Car is al heel wat jaren in ontwikkeling, en dat is ook niet zo gek. Apple’s eerste elektrische auto wordt namelijk behoorlijk geavanceerd, met een hypermodern design en een automatische piloot die nog een stuk beter zou werken dan die in een Tesla. De aandrijving hiervoor zou geleverd worden door Hyundai/Kia, en Apple heeft al veel designers en ingenieurs bij andere automerken weggesnoept om de auto te helpen ontwikkelen.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Om de automatische piloot van de Apple Car al vanaf het begin goed te hebben, moet er echter flink wat getest worden. Hiervoor heeft Apple nu al 68 auto’s (van andere merken) op de weg rijden, met daarop een installatie van sensoren, camera’s en meer. Maar er zijn ook testrijders nodig om de boel in de gaten te houden, en dat blijken er op dit moment steeds meer te worden.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Uitbreiding in 2024

Waar Apple in november 2023 nog 145 testrijders had, zijn dat er volgens macReports inmiddels al 162 – en de kans is groot dat dit aantal nog wel even blijft stijgen. Dit is een opvallende ontwikkeling, gezien Apple eerst juist steeds minder testrijders in dienst had. Het lijkt er dus op dat de ontwikkeling van de Apple Car op een iets hoger pitje is komen te staan.

Apple Car CarPlay 2.0

Wil je zelf ook zo’n testrijder worden? Apple heeft officieel geen vacatures openstaan voor de functie, maar een open sollicitatie kan natuurlijk geen kwaad. Al zul je dat wel even per post moeten doen, want een algemeen mailadres voor banen heeft Apple helaas niet. Je vindt Apple’s adres op hun contactpagina.

Apple Car release

De Apple Car komt volgens geruchten in 2026 uit, al heeft het project volgens Apple-analist Ming-Chi Kuo nog wat extra vertraging opgelopen. Volgens hem duurt het dus nog iets langer voordat we Apple’s eerste auto op de weg zien. Tot die tijd moeten we het maar doen met de Tesla’s van deze wereld.