Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

iOS 12: de geheel vernieuwde Apple Books-app ziet er veel beter uit!

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Apple Books bibliotheek


Lees verder na de advertentie

Ruim een week geleden heeft Apple iOS 12 aangekondigd, met allerlei nieuwe functies. Werd vorig jaar de App Store compleet opnieuw ontworpen, dit jaar is het iBooks dat een heel andere look krijgt. De app heeft om te beginnen een nieuwe naam gekregen: Apple Boeken (of Apple Books), en dat is nog maar het begin.

‘Apple Books is een schatkamer voor wie van lezen houdt. De app biedt keus uit een breed scala aan boeken en audioboeken, of je nu graag snel tussendoor wat leest of uren in een boek opgaat’, zegt Apple-topman Eddy Cue. Op de website van Apple is alvast een sneakpreview te zien. Dit is er nieuw!

1. Lees ik nu

Apple Books lees ik nu

Op dit tabblad vind je alle boeken terug die je nu leest of beluistert – je voortgang in een boek is direct zichtbaar. En alle tientallen boeken die je nog wilt lezen, ooit, als je er tijd voor hebt, kun je hier op een verlanglijstje zetten.

2. Bibliotheek


kooptip

Op het tweede tabblad, Bibliotheek, vind je alle boeken die op je iPhone of iPad staan. Je kunt ze onderbrengen in verschillende collecties. De omslagen van de boeken worden hier extra groot weergegeven: do judge a book by its cover

3. Book Store

Apple Books book store

Staat je bibliotheek nog niet vol genoeg? Apple lokt je graag hun eigen boekenwinkel in. In de Book Store kun je altijd terecht voor een verse dosis leesvoer. Apple doet ook aanbevelingen en die worden beter naarmate je meer boeken aankoopt.

4. Audioboeken

Apple Books audioboeken

Audioboeken worden steeds populairder. Logisch ook, want je kunt gemakkelijk tijd maken voor een luisterboek. In de file, in de trein, tijdens het strijken … Tijd voor een eigen plekje in Apple Boeken!

Lees ook ons dossier over iOS 12 om alle andere nieuwe functies te ontdekken.